Akdeniz'de deprem: Birçok il ve ilçede hissedildi

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, Akdeniz'de 5,4 şiddetinde bir deprem yaşandı. Başta Marmaris ve Fethiye olacak şekilde deprem İzmir'de de etkisini hissettirdi.

YAŞAM 25.01.2023, 16:04 25.01.2023, 17:02
Akdeniz'de deprem: Birçok il ve ilçede hissedildi

AFAD tarafından Akdeniz için deprem açıklaması yapıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 15.37'de Muğla Seydikemer'e 80 kilometre mesafede Akdeniz'de 5,4 şiddetinde depremin etkisi hissettirdiği açıklandı. Depremin İzmir, Fethiye ve Marmaris’te de hissedildiği belirtilirken Muğla'nın ilçesi Fethiye’de vatandaşların sokağa çıktığı ifade edildi.

Deprem anında neler yapılmalı?

Öncelikle sakin kalınmalıdır.

Sabitlenmemiş raf, dolap, pencere gibi eşyalara yaklaşmamalıdır.

Eğer etrafınızda sağlam sandalyeler ile desteklenmiş bir masa yanına ya da hacimli ve dolgun koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma alanı oluşturacak eşya yanına çömelerek veya uzanarak hayat üçgeni oluşturulmalıdır. İki elinizle başınızı korumalısınız. Sarsıntı bitine kadar bekleyin. Güvenli bir alan bularak, diz üstü ÇÖK, ense ve başınızı koruyacak biçimde KAPAN ve sabit bir yeri TUTUN. Deprem esnasında sarsıntı bitene kadar bulunduğunuz yerde kalın.

Yorumlar (0)