Akar: Terör koridoru kazanları oraya gömeceğiz

13’üncü Büyükelçiler Konferansı’na katılarak bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Terör koridoruna asla izin vermeyiz. Terör koridoru kazanları oraya gömeceğiz” dedi.

YAŞAM 09.08.2022, 11:10 09.08.2022, 11:13
Akar: Terör koridoru kazanları oraya gömeceğiz

Konferansta katılımcılara hitap eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Mehmetçik’in hem yurt içi hem de yurt dışında birbirinden önemli operasyonlara imza attığını vurgulayan Bakan Akar, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna asla müsaade edilmeyeceğini vurguladı. 

“Terörist neredeyse, bizim hedefimiz de orasıdır”

Türkiye’nin dünya standartlarında bir hudut güvenliğine sahip olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bakan Akar, “Sınır bölgelerimiz, şu an cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı koruma dönemini yaşıyor. Bu süreçte birçok sahte ve asılsız fotoğraflar çıkartılıyor. Kahraman askerlerimizin çabalarına saygı gösterilmesini bekliyoruz. Terörist neredeyse, bizim hedefimiz de orasıdır. Son terörist de temizleninceye kadar bu operasyonlarımızdan geri adım atmayacağız. Terör koridoruna asla izin vermeyiz. Terör koridorunu kazanları oraya gömeceğiz” şeklinde konuştu. 



“Bu bölgelerde yürüttüğümüz operasyonların hiçbirisi işgal harekâtı değildir”

Kuzey Irak’taki gelişmeler sebebiyle terör örgütünde büyük bir yıkım yaşandığını dile getiren Bakan Akar, “Şu an büyük bir panik içindeler. Bunu net şekilde görüyoruz. Çaresiz kaldılar. Elebaşları dahi bunlara, ‘Gidin ne yaparsanız yapın’ diyor. Bu bilgilerin hepsi bizim elimizde. Şu an örgüt üyeleri ne yapacaklarını dahi bilmiyor. Bizim bu bölgelerde yürüttüğümüz operasyonların hiçbirisi işgal harekâtı değildir. Biz terörle ve teröristle mücadele ediyoruz. Zap bölgesi oldukça kritik bir nokta. Orada çok sayıda mağara var. Diğer bölgelere kıyasla 10 misli mayın var” ifadelerini kullandı. 

Bakan Akar’dan tahıl koridoru mesajı

Tahıl koridoru mutabakatına ilişkin de ayrı bir parantez açan Bakan Akar, “Ukrayna ve Rusya’nın imzaladığı tahıl anlaşması, 120 gün boyunca sürecek. Bu anlaşma, Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatını kapsıyor. Rus limanları ile ilgili bir madde bulunmuyor. Ancak o görüşmeler de şu an devam ediyor” dedi.

“Yunanistan tehlikeli bir yolda ilerliyor”

Açıklamalarının son bölümünde Yunanistan’a da sert ifadelerle yüklenen Bakan Akar, “Yunanistan şu an çok ciddi bir taciz sürecinde. Biz kendilerinin bu hareketlerine rağmen ısrarla diyalog çağrımızı yinelemeyi sürdürüyoruz. Yunan yetkililer, ‘Bugün Türkiye’yi nasıl karalasam, Türkiye’yi kötülemek için ne söyleyebilirim?’ diye düşünerek güne başlıyorlar. Yunan hükümeti, Türk düşmanlığı yaparak iç siyasette bir yerlere gelmeye çalışıyor. Kendi sorunlarını örtmek için Türkiye’yi karalamaya çalışıyorlar. Şu an kendileri çok tehlikeli bir yolda ilerliyor. Bunu kendilerine defalarca kez söyledik” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)