Ajan gibi takibe aldı, hırsızı yakalayıp polise teslim etti

Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir kişi, büfesinden hırsızlık yaptığını fark ettiği şahsı ajan gibi yakaladı ve daha sonra polise teslim etti. Yaşananlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

YAŞAM 26.07.2021, 11:07 27.07.2021, 09:01
Ajan gibi takibe aldı, hırsızı yakalayıp polise teslim etti

İddiaya göre Yüreğir ilçesinde, Mutlu Boyacı'ya ait olduğu belirtilen büfede, son günlerde devamlı olarak hırsızlık yaşanmaya başlandı. 

Büfe önündeki gazete rafı bile çalındı

Bayramdan bir günce büfenin önünde bulunan gazete rafı çalınan büfeci Mutlu Boyacı, güvenlik kamerasını inceleyip hırsızın kim olduğunu tespit etmeye çalıştı. Bir yandan polise de haber verip şikayette bulunan Mutlu Boyacı, bu yaşananların ardından gece gündüz büfesinin önünde elinde sopa ile nöbet tutmaya başladı. 

Kısa bir süre eve gittiğinde gazete rafını çalan hırsızın tekrar büfe çevresinde dolaştığı haberini alan Mutlu Boyacı, hemen iş yerinin önüne geldi. Hırsızı fark eden vatandaşların tarif etmesi üzerine ajan gibi takip ederek şahsın izini sürdü. 

Kısa bir süre sonra güvenlik kamerasında gördüğü şahsa benzer ve aynı tişörtü giyen bir kişiyi Kozan Çarşısında yakaladı. Zanlıyı yakalayıp büfenin önüne getiren Mutlu Boyacı, bir yandan da polisi çağırdı ve hırsızı, polise teslim etti. Yaşananlar, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

“Ben şikayet etmekten utandım, onlar soymaktan utanmadı”

Yıllardır büfesinde hırsızlık yaşandığını ve hırsızlardan artık bıktığını söyleyen Mutlu Boyacı, gazete rafı çalınmadan önce dolaptan içeceklerinin ve tüplerin çalındığını aktardı. Boyacı, yaşananlarla ilgili “Son olarak gazete rafı çalındı. Bu yüzden ben de büfe önünde artık nöbet tutmaya karar verdim. Kamera kayıtlarından hırsızın kim olduğunu ve artık giydiği kıyafetlere kadar ezberledim. Ardından komşular hırsızın tekrar geldiğini bana haber verdiler. Ben gittiği yönde onu takip ettim. Çarşıda yakaladım. İlk başta hırsız olmadığını söyledi ve inkar etti. Fakat kameradakine benzer bir tişört giydiği için onu tanıdım. Daha sonra elinden tutup getirdim ve polise teslim ettim. Ben şikayet etmekten utandım, onlar soymaktan utanmadı” açıklamasını yaptı.

Hırsızlık şüphelisi Bayram S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Yorumlar (0)