Ağrı ve İstanbul'da PKK operasyonu: 5 gözaltı

İstanbul ve Ağrı’da, PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüte yardım-yataklık eden ve kırsaldan şehre geldiği tespit edilen 5 şüpheli yakalandı.  

YAŞAM 12.11.2021, 11:43 12.11.2021, 15:59
Ağrı ve İstanbul'da PKK operasyonu: 5 gözaltı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyalarında ismi geçen bazı şüpheliler belirlendi.

5 PKK/KCK şüphelisi yakalandı

Yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler harekete geçerken, terör örgütü PKK/KCK’ya maddi destek vermek, örgüt için faaliyet gösteren örgüt üyelerine milislik yapmak, terör örgütünün fikir ve görüşlerini benimseyen siyasi oluşumlar kapsamında faaliyet göstermek ve kırsal alandaki faaliyetlerin ardından şehre gelmekle suçlanan şüphelilerin yakalanması için Ağrı ve İstanbul‘da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul'un 6 farklı ilçesindeki 6 farklı adrese, Ağrı’da ise 1 eve yapılan baskınlar sonucunda 5 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerdeki aramalarda dijital materyaller ve örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirilirken, gözaltına alınan kişiler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi. 

Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemlerinin devam ettiği açıklandı.

Yorumlar (0)