'Ağlayan gelin'i koparan 3 kişiye dev ceza

Tunceli'de "ağlayan gelin" olarak bilinen ve koparmanın 60 bin TL cezası olan ters laleleri soğanlarıyla birlikte koparan 3 kişi, 180 bin 489 lira idari para cezasına çarptırıldı.

YAŞAM 07.06.2019, 09:23 07.06.2019, 10:33
'Ağlayan gelin'i koparan 3 kişiye dev ceza

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Ağaçpınar köyüne ters laleleri fotoğraflamak için giden doğa fotoğrafçısı Malik Kaya, laleleri köklerinden koparan 3 kişiyi görüntüledi.

"BİZ BUNLARA SAHİP ÇIKIYORUZ DEDİLER"

Duruma tepki veren ve o anları yanında bulunan arkadaşıyla birlikte kayıt altına alan Kaya, "Ters lalelerin anavatanı Hakkari olarak biliniyor. Ancak ilimizde de yaygın şekilde varlar. Bizler de her yıl gezi gruplarıyla birlikte ters lalelerin bulunduğu alanlara giderek bu güzellikleri fotoğraflıyoruz. En son gittiğimizde ters laleleri köklerinden koparan 3 kişi gördük. Kendilerine tepki göstermem üzerine bana hakaretlerde bulundular. 'Biz bunlara sahip çıkıyoruz' şeklinde pişkince cevaplar verdiler. Yanımda bulunan arkadaştan bu durumu kayıt altına almasını istedim. Endemik bir tür olan ters laleleri koparan bu şahıslar hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

TERS LALELERİ TOPLAYANLARA 180 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI

Halk arasında "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleleri toplayan 3 kişiye 180 bin 489 lira idari para cezası verildi.

Yorumlar (0)