Ağaçları yakan kişi akıl hastanesine gönderildi!

Aydın'da ağaçları yakan ve plajdaki şemsiyeleri kırarak denize fırlatan bir kişi, akıl hastanesine gönderildi. 

YAŞAM 01.09.2020, 11:33
Ağaçları yakan kişi akıl hastanesine gönderildi!

Olay, Aydın Kuşadası'nda meydana geldi.

41 yaşında olan Murat K. 28 Ağustos'ta akşam saatlerinde Ege Mahallesi'nde bulunan bir okul bahçesindeki ağaçları yaktı. Vatandaşlar, söz konusu okulun bahçesinden dumanlar çıktığını görünce itfaiyeye ihbarda bulunmuştu.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınmıştı. Okul bahçesinde bulunan 5 ağaç hasara uğramış, alevlerin okula ulaşmasına engel olunmuştu. 

Murat K. vatandaşların bu konuda ne derecede bilinçli olduğunu görmek için ağaçları yaktığını belirterek, zararı karşılayabileceğini söylemişti.

Ağaçları ateşe verdiği için pişman olmadığını aktaran Murat K. diğer vatandaşların tepkisini çekmişti. Murat K. polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. 

Şezlong ve şemsiyeleri de kırmıştı

Murat K. bu kez Kuşadası'nın Kadınlar Denizi'nde yer alan şezlong ve şemsiyelere hasar vererek çöpleri denize fırlatmıştı. Söz konusu görüntülerin ortaya çıkması üzerine polis ekipleri harekete geçmişti.

Vatandaşların ve Kuşadası Belediye Başkanı olan Ömer Günel'in şikâyet etmesi üzerine Murat K. ikinci defa gözaltına alınmıştı. Kuşadası Belediye Başkanı Günel, plajlarda düzeni sağlamak için titiz bir şekilde çalışma yürüttüklerini belirterek, kamu malına kasten hasar veren kişiler ile mücadele edileceğini söylemişti. 

Akıl hastanesine gönderildi 

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilen Murat K. daha sonra adliyeye gönderildi ve burada ifadesi alındı. Murat K. akli durumunun yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

Murat K. mahkeme tarafından verilen kararın ardından polis ekipleri tarafından söz konusu hastaneye teslim edildi. 

Yorumlar (0)