Afyonkarahisarlı muhtardan sigarayı bırakanlara birer çuval patates hediye

Afyonkarahisar'a bağlı İhsaniye ilçesinde bulunan Beyköy'ün muhtarı Ahmet Devrim, sosyal medya platformu üzerinden sigara bırakma kampanyası yaptı. Muhtar Devrim, sigarayı bırakan kişilere, 6 ay sonra bir çuval patatesi hediye olarak sunacak.

YAŞAM 25.01.2021, 17:50 26.01.2021, 10:08
Afyonkarahisarlı muhtardan sigarayı bırakanlara birer çuval patates hediye

Muhtar Devrim, 20 senedir kullanmakta olduğu sigarayı bir ay evvel bıraktı. Çevresindekileri de sigarayı bırakmaya teşvik etmek maksadıyla yola çıkan Devrim, bir hafta evvel kişisel sosyal medya hesabı üzerinden sigarayı bırakma kampanyası başlattı. 

Muhtar, başlattığı kampanyaya, 1 Şubat tarihine kadar ilçesinde yaşayan herkesin katılabileceğini, 6 aylık sürecin sonunda sigarayı bırakanlara birer çuval patates hediye edeceğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Sigara hem sağlığımıza hem de cebimize zarar veriyor. Biz de bu durumu engellemek için bu güzel kampanyayı yapmaya karar verdik. Kampanyamızı sosyal medya platformlarında duyurduk. Çok iyi geri dönüşler aldık. Allah'ın izniyle, kampanyayı devam ettireceğiz. Kampanyaya katılan vatandaşları 6 ay boyunca takip edeceğiz. Sigarayı gerçekten bırakan kişilere, çiftçi olduğumdan dolayı birer çuval patates hediye edeceğim."

"'Muhtarım, ben de katılıyorum' diyenler oluyor"

"Şu anda 6 kişi katıldı. Sosyal medyada platformlarındaki ilgi ile inşallah bu sayı daha da yükselecek. Kampanyamıza gerçekten çok güzel destek yorumları alıyoruz. 'Muhtarım, ben de katılıyorum.' diyenler oluyor. Kampanyamızda sigarayı bırakmakta oldukça kararlı vatandaşların yanı sıra, sigarayı bıraktıktan bir gün sonra tekrar başlayanlar da . Ondan sonra yeniden bize ulaşarak, 'Muhtarım, ben bırakamadım, adımı sil.' diyorlar. Bu sigaranın kimseye hiç bir yararı yok. İsteyen herkes bırakabilir."

Devrim, kampanya hediyesinin sembolik olduğunu kaydederek, 6 ay sonra sigarayı bırakan vatandaşların kendilerine teşekkür edeceğini dile getirdi.





 

Yorumlar (0)