Afganistanlı Kadın Yardım İstiyor: Rus Mafyası Beni Takip Ediyor

Afganistan vatandaşı Nesime Omar Haber Ne Diyor muhabirine konuştu. Türkiye’de bir sürü sorunla karşılaştığını söyleyen Omar, yaşadığı maddi ve manevi problemlerden bahsetti.

YAŞAM 16.10.2019, 13:39 16.10.2019, 14:24

“Bana vize ve para vermiyorlar. Evim yok. Yiyeceğe, eve, kıyafete ihtiyacım var.  Ailemin bana yurt dışından para gönderebilmesi için hesap numarası vermiyorlar. Hesap numaram olmazsa bana nasıl para gönderecekler?”

Hesap açtırmak için Ziraat Bankası’na gittiğini söyleyen Omar, kimliği olmadığı için hesap numarası alamadığını belirtti ve ekledi: “Ziraat Bankası’na gittim, benden kimliğimi vermemi istediler. Benim kimlik numaram var ama kimliğim yok. Buradaki benim vergi numaram ama Ziraat Bankası benden kimlik istiyor. Bu durumda ben ne yapabilirim?”

Rus Mafyası Beni Takıp Ediyor!

Erkek kardeşinin Van’da Rus mafyası tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü söyleyen Omar, “ Rus mafyası beni takip ediyor. Van’da erkek kardeşimi öldürdüler. Kardeşim Afganistan’da pilottu, çok gençti, çok iyi bir insandı. Ramazan ayında oruç tutuyordu. Yemeğine zehir koyarak kardeşimi öldürdüler. O hem kardeşim, hem kocam, hem babam gibiydi, her şeyimdi. Şimdi burada kız kardeşimle birlikte yalnızız. Banka hesabım yok, vizem yok. Avrupa’ya gidemiyorum.” diyerek yardım istedi.

Yorumlar (0)