Afetzedelerin Hatay sevgisi duvar yazılarında

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin akabinde Hatay'daki pek çok afetzede, kente duydukları sevgiyi ve geleceğe ilişkin umutlarını duvar yazılarıyla ifade ediyor.

YAŞAM 15.03.2023, 19:06
Afetzedelerin Hatay sevgisi duvar yazılarında

Hatay'da büyük çoğunluğu ağır hasarlı olan yapıların duvarlarında, sprey boyalarla yazılmış yazılar dikkat çekiyor.

Bazı duvarlarda "Gitmedik ki geri dönelim", bazılarında ise "Biz buradayız", "Hatay hepimizin meselesi, geri döneceğiz." gibi yazılar yer alıyor.

Bazı duvar yazıları "Anılar çok yoruyor fakat acısıyla başa çıkıyorum." gibi duygusal sözler taşırken bazıları "Her bitiş yepyeni bir başlangıçtır", "Bizleri hiçbir şey yıkamaz." gibi umutlu ifadeler içeriyor. 



"Bırakıp gitmeyeceğiz"

Antakya ilçesine bağlı olan Büyükdalyan Mahallesi üzerinde bulunan sokaktaki ağır hasar almış bir yapıya, "Bu bir veda değil geri döneceğiz." yazan esnaf Armağan Gümüş, basın mensuplarına, depremde evlerinin yerle bir olduğunu ve bir akrabasının vefat ettiğini dile getirdi. 

Depremin akabinde pek çok kişinin kentten ayrılmak durumunda kaldığına dikkat çeken Gümüş, kendisinin ise Hatay'da kalmayı sürdürdüğünü aktardı.

Duvara yazdığı yazıya dair ise Gümüş, "Hatay neticede bizim, ülkemizin şahsi meselesi. Bizim onurumuzdur bu kent. Ben de insanlar buradan kaçarken 'Bu bir veda değil geri döneceğiz.' yazdım. Kaçmayacağımızı, burada olduğumuzu belirttim. Kenti her ne olursa olsun bırakıp gitmeyeceğiz." dedi.



"Atatürk'ün şahsi meselesi"

An itibarıyla oturdukları mahallede dünyaya geldiğini aktaran Gümüş, şehrin tekrar ayağa kaldırılmasını beklediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"An itibarıyla kent dışında olanlara da söylüyorum; Hatay'a sahip çıksınlar. Burası bizim, ülkemizin şahsi meselesidir. Bence geri dönsünler. Çocuğu olanlar için bir şey diyemiyorum fakat gençler geri dönsün. Burayı hiç kimseye bırakmayız. Burası ana vatanımız. Burası Atatürk'ün, bizim şahsi meselemiz. Biz Hatay'dayız ve Hatay'a sahip çıkacağız."

Yorumlar (0)