AFAD’dan 2 il için ‘turuncu kodlu’ uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün Doğu Karadeniz’de etkili olması beklenen sağanak yağışlar sebebiyle Artvin ve Rize için turuncu uyarı yaptı. 

YAŞAM 04.09.2022, 08:12
AFAD’dan 2 il için ‘turuncu kodlu’ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre bugün Doğu Karadeniz’de gün boyu sağanak yağışlar görülecek. Yağışların özellikle Artvin, www.lockhartindustries.com, Rize, Giresun ve Trabzon’u kapsayan bölgede etkili olması bekleniyor. Yayımladığı mesajla bu bölgede yaşayan vatandaşları uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Ani su baskını, sel, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Rize ve Artvin için uyarı mesajı

Bugün Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak yağışlar ile ilgili bir uyarı da Afet ve Acil Durum Başkanlığı’ndan (AFAD) geldi. Rize ve Artvin için turuncu uyarı mesajı yayımlayan AFAD, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, 4 Eylül 2022 Pazar günü özellikle öğle saatlerinde etkisini artırması beklenen sağanak yağışlar sebebiyle Artvin ve Rize illerimiz için turuncu uyarı yapılmıştır. Vatandaşlarımıza yağışlar nedeniyle tedbirli ve dikkatli olma çağrımızı hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)