AFAD’dan 11 il için sağanak yağış ve sel uyarısı

Bazı bölgelerde etkisin gösteren yağışlar konusunda AFAD uyarıda bulundu. 11 il için gök gürültülü yağmur ve sağanak yağış beklendiğini duyuran AFAD, yıldırım, sel ve su baskını olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

YAŞAM 24.08.2022, 09:24
AFAD’dan 11 il için sağanak yağış ve sel uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gelen bilgilendirmeye göre 11 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Bursa, Kütahya, Manise, İzmir, Bilecik, Yalova, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale’ye uyarıda bulunan yetkililer meydana gelecek afetler konusunda vatandaşları uyardı.

Kuzey Ege ve Marmara’nın batı ile güneyinde etkili olacak

Gerçekleştirilen açıklama noktasında 11 şehirde etkisini göstereceği tahmin edilen kuvvetli yağışlar ile ilgili, "24 Ağustos Çarşamba tarihinde; Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege'de yaşanacak gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışların; Tekirdağ'ın batısında, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya ile Manisa’da kuvvetli, Manisa, İzmir, Bilecik ve Edirne’de yer yer çok kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor" denildi.

Birçok il yaşanacak olumsuzluklara karşı uyarıldı

Bilgilendirmenin devamında ise vatandaşların su ve sel baskını olaylarına karşı dikkatli olması gerektiğine vurgu yapılarak şu uyarılarda bulunuldu: "Bu hava tahminleri noktasında, Bursa, Kütahya, Manisa, İzmir, Bilecik, Yalova, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale Valiliklerine yaşanabilecek kıyı kesimlerde hortum, bölgesel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve ani sel ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olaylara yönelik ilgili alanların uyarılması, iletişim ağının devamlı olarak kurulması, müdahalelerin anında yapılması, müdahalede bulunacak ekibin hazırda bulunması, ihtiyaç olacak araç, personel ve iş makinesi çalışmalarının hazırda durması, teyakkuz hali alınması ve gereken önlemlerin alınması için bütün bilgilendirmeler sağlanmıştır. Vatandaşlarımızın da hortum, fırtına, kuvvetli rüzgar, bölgesel dolu yağışı, yıldırım ve su baskını gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

5 il için sarı kodlu, 5 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı

5 il için turuncu kod veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu.

Gerçekleştirilen uyarıya göre, Marmara’nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege’de meydana gelebilecek gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışların; Kütahya, Manisa, İzmir, Bilecik, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de kuvvetli (21-50 kg/m2), Edirne, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’nin güneyi ile Tekirdağ’ın batı kesimlerinde bölgesel olarak yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) şekilde yağması beklenirken, hortum, fırtına, yağış sırasında kuvvetli rüzgar, dolu, yıldırım, su baskını ve sel gibi afetlere yönelik tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Yorumlar (0)