AFAD ve ABB’den başkente sağanak yağış uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugün il genelinde yerel kuvvetli yağışın etkisini göstereceği paylaştı ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

YAŞAM 04.06.2023, 14:50 05.06.2023, 09:23
AFAD ve ABB’den başkente sağanak yağış uyarısı

Başkent sağanak yağışın etkisi altında. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, Ankara Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sağlanan veriler çerçevesinde, yerel kuvvetli yağış meydana geleceğinin tahmin edildiği bilgisi paylaşıldı.

Yollar göle döndü, trafik akışı durdu

Belediyenin bütün birimlerinin bölgelerde görevlendirildiğine işaret edilen açıklamada, muhtemel olumsuzluklara yönelik tedbirli olması talep edildi.

Ankara’da dün günün erken vakitlerinden başlayan ve etkisini artıran yağmur, bazı bölgelerde sele neden oldu.

Kuvvetli yağış sebebiyle bazı cadde ve sokaklar ile alt geçitlerde su birikintileri meydana geldi. Yollarda biriken su sebebiyle trafik akışı durma noktasına geldi.

ABB yağış ile ilgili açıklamasında şu ifadelerde bulundu: “Ankara Valiliği ve Meteoroloji’den alınan verilere göre, 4 Haziran 2023 günü yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği beklenmektedir.”

AFAD: O bölgelerden uzak durun

AFAD ise başkentte beklenen gök gürültülü sağanak yağışların akşam vakitlerine kadar süreceğine işaret etti. Diğer bir taraftan vatandaşlara ulaşımda aksamalar, kısa süreli fırtına, ani kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve ani sel gibi olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunuldu.

AFAD, taşkın olasılığına karşı da dere yataklarından uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)