AFAD'dan 10 il için sağanak uyarısı

AFAD, kuvvetli yağışlara karşı İstanbul, Edirne, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ valiliklerine uyarı mesajı iletti.

YAŞAM 30.08.2022, 20:15
AFAD'dan 10 il için sağanak uyarısı

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), 10 valiliğe uyarı mesajı iletti. 

Valiliklere gönderildi

AFAD, bahse konu valiliklere, ani sel ve su baskını, kısa süreli fırtına, yıldırım, hortum, dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmaları yönünde uyarı mesajı iletti. Söz konusu mesajda tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğinin altı çizilirken, ilgili birimlerin uyarılması, gereksinim duyulabilecek iş makinesi, araç ve personel planlamasının hazır bulundurulması talep edildi. Teyakkuz haline geçilerek gerekli önlemlerin alınması, müdahale planlarının gerçekleştirilmesi, müdahalede bulunacak olan birimlerin hazır vaziyette bekletilmesi gerektiği anımsatıldı. 

Yurttaşlar da uyarıldı

AFAD, yurttaşları da ev ve iş yerlerinde oluşabilecek su baskınları için tedbir alma, araçlarını dolu yağışı olasılığına karşı koruma yönünde uyardı. Bireysel risklerin azaltılması için fırtına, direk ve ağaçların devrilmesi, çatı uçması, hortum, ulaşımda aksamalara karşı uyarılarda bulunuldu. Öte yandan, ayak bileğine ulaşan sel sularının bir insanı sürükleyebileceği de anımsatılarak, sel sularına girilmemesi hususunda uyarılar yapıldı.

10 ilde yağış bekleniyor

Yağışların İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. 

Yorumlar (0)