AFAD açıkladı! İzmir'de en az 21 can kaybı, 799 yaralı...

6.6 büyüklüğünde deprem ile sarsılan İzmir'de şu ana kadar 21 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı 799'ye çıktı. 13 binada ise arama-kurtarma çalışması devam ediyor.

YAŞAM 30.10.2020, 17:35 31.10.2020, 02:19
AFAD açıkladı! İzmir'de en az 21 can kaybı, 799 yaralı...

İzmir'de saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde korkunç bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremin ardından Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bulunan birçok binanın ağır hasara uğradığı veya yıkıldığı görüldü. 

Kentte enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Konuya ilişkin açıklama Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) geldi.

Söz konusu açıklamada, İzmir'de şu ana kadar 21 kişinin yaşamını yitirdiği, bunlardan birinin boğularak öldüğü ifade edildi.

Şu ana kadar 799 kişinin yaralandığı belirtilen İzmir'e 5 milyon TL'lik acil yardım ödeneği yollandığı bildirildi. 

Öte yandan, Afyon, Bursa ve Sakarya'dan 3 mobil koordinasyon tırının afet bölgesine yollandığı kaydedildi. 

"Kısmi tsunami yaşandı"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, enkaz altından şimdiye dek yaklaşık 419 vatandaşın çıkarıldığını duyurdu. 

Vali Köşger, Seferihisar'da kısmi olarak tsunami yaşandığını ve bir kişinin yaralandığını söyledi. 

"4 tane bina tamamen yıkıldı"

Köşger, ekiplerin şu ana kadar bütün binalara ulaştığını belirterek, 4 tane binanın tamamen yıkıldığını, 10'dan fazla binanın da yan yattığını, aynı zamanda çok hasarlı binaların da mevcut olduğunu ifade etti.

"Hasarlı binalara girmeyin"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, İzmir'de yaşayan vatandaşların hiçbir şekilde hasarlı yapılara girmemeleri ve acil yardım araçları için yolların boş bırakılması gerektiği ifade edildi. 

Söz konusu açıklamada, evlerden ayrılmadan önce su ve doğal gaz vanalarının, elektrik şartellerinin kapatılması gerektiği bildirildi. 

Vatandaşların acil bir durum olmadığı sürece telefonlarını kullanmamaları gerektiği kaydedilen açıklamada, yardıma ihtiyacı olan çocuk, bebek, yaşlı ve engelli insanlara mutlaka destek verilmesi gerektiği aktarıldı.

Bakan Koca: 21 can kaybımız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 02.00'da yaptığı açıklamada, 21 can kaybımızın bulunduğunu, 435 kişinin tedavisinin devam ettiğini, 25'i yoğun bakımda 9 ameliyatın ise sürdüğünü kaydetti. Koca 364 kişinin ise taburcu edildiği bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)