Adolf Hitler hakkında şok edici gerçekler!

Adolf Hitler, birçok belgesele, filme ve programa konu olsa da hala konuşulmayan bazı gerçekler var.

YAŞAM 29.10.2019, 19:19 01.11.2019, 09:53
Adolf Hitler hakkında şok edici gerçekler!

Adolf Hitler, tarihteki en iyi bilinen figürlerden ve diktatörlerden biridir. Nazi Almanyası'nın lideri olarak, en az 40.000.000 kişinin ölümüne yol açan olayları; II. Dünya Savaşını ve Holokostu yönetti. Takip eden yıllarda, sayısız kitap, belgesel ve TV programına konu oldu. Bu liste kendisiyle ilgili bazı önemli ve daha az bilinen  gerçekleri sunuyor.

1.Savaşta bir başarı göstermedi.

Hitler 1945'te intihar ettiğinde I. Dünya Savaşı'ndaki hizmetiyle kazandığı Demir Haç Birinci Sınıf madalyasını takıyordu. Madalya, çatışma sırasında kendisini kahraman olarak gösteren Hitler için özellikle önemliydi. İlk Somme Savaşı (1916) sırasında yaralanmış olmasına rağmen, son araştırmalar Hitler’in savaş tecrübesini tekrar incelemek üzere yüzeye çıkarıyor.. Bazıları, herhangi bir eylemde bulunup bulunmadığı konusuna oldukça şüpheli yaklaşıyor ve nispeten güvenli alay merkezinde olduğuna inanıyor. Bu, “muhtemelen her gün” tehlikede olduğu iddiasına karşı gelecektir.

2. Mein Kampf

1924'te  hapishanedeyken Hitler, daha sonra dünyanın en tehlikeli kitaplarından biri olarak kabul edilecek bir kitap yazmaya başladı. İlk olarak iki ciltte (1925, 1927) yayınlanan Mein Kampf (“Kavgam”) Hitler’in ırkçı ideolojisini sundu ve  Viyana'da yaşarken “fanatik bir Yahudi karşıtı” olduğunu yansıttı. Başlangıçta sınırlı bir başarı elde etmesine rağmen, Mein Kampf’ın popülerliği Hitler ve Nazilerinkiyle aynı doğrultuda arttı.

3. İki kez reddedildi.

Hitler’in bir sanatçı olarak başarısız kariyerinden çok fazla bahsedilse de - Viyana Güzel Sanatlar Akademisi tarafından reddedildi - sanata olan ilgisi “führer” olduktan sonra iyice arttı gibi görünüyordu. Hitler, Roma'nın idealize edilmiş eserlerini tercih ederken, İzlenimcilik, Kübizm ve Dada gibi çağdaş hareketler konusunda oldukça eleştireldi. 1930'larda Naziler bu tür “yozlaştırıcı sanatı” Alman müzelerinden toplamaya başlamıştı. Paul Klee, Pablo Picasso, Wilhelm Lehmbruck ve Emile Nolde'ün modern eserleri daha sonra 1937'de düzenlenen çok katlı bir sergide gösterildi ve “Bolşeviklerin ve Yahudilerin yıkılmakta olan eserlerinin kültür belgeleri” olarak tanımlandı.

4. Uyuşturucu enjekte ediliyordu.

Hitler’in “aryan” ırkını kurmaya çalışırken, Nazilere belirli sağlık politikalarını teşvik ettiği biliniyordu. Bu nedenle, belki de Hitler’in sigara içmemesi ve vejeteryan olması çok da şaşırtıcı değil. Ancak, sağlıklı alışkanlıkları, afyon kullandığı iddiasıyla zayıfladı. Son araştırmalara göre, 1941'deki kişisel hekimi Theodor Morell, ona oksikodon, metamfetamin, morfin ve hatta kokain dahil olmak üzere çeşitli ilaçlar enjekte ediyordu. Aslında, uyuşturucu kullanımının Nazi Partisi genelinde yaygın olduğu biliniyordu ve askerlere genellikle savaştan önce metamfetamin verilirdi.

5. Kendi kitabını düğün hediyesi olarak veriyordu.

Belki de daha önce yaşadığı yoksulluktan dolayı Hitler,  kişisel bir servet biriktirmeye kararlı görünüyordu. Parasının büyük kısmı öngörülebilir kaynaklardan geliyordu; devlet parasını hortumlamak ve şirketlerden gelen “bağışları” kabul etmek. Bununla birlikte, daha yaratıcı şeyler de yaptı. Şansölye olduktan sonra, hükümete Mein Kampf'ın kopyalarını yeni evlilere düğün hediyesi olarak vermesini emretti ve Hitler için teliften kazanılan bir gelir kaynağı oldu. Ayrıca, gelir vergisi ödemeyi reddetti. Geniş bir sanat koleksiyonunu oluşturmak, kaliteli mobilyalar satın almak ve çeşitli mülkler elde etmek için, yaklaşık 5 milyar dolar olduğu tahmin edilen bu servetini kullandı.

6. Eğitim sistemi tamamen beyin yıkama üstüne kuruluydu.

1933’te Naziler iktidara geldikleri andan itibaren eğitime önem verdiler. Hitler’in şu sözleri meşhurdu: “Hiçbir kız veya oğlan çocuk, saf kanın gerekliliği ve önemini tam olarak anlamadan okuldan ayrılmamalıdır.” Böylece, ırk üstünlüğü, “ulusal topluluk” ve önderliğin baş köşeye oturduğu, bireyselliğin tamamen yok sayıldığı Nazi “dünya görüşü” (Weltanschauung) eğitim aracılığıyla çocuklara dayatıldı. Matematik kitabındaki bir soru şu şekildedir; “Bir bombardıman uçağı kalkışta her biri 10 kilo ağırlığında 12 düzine bomba taşıyor. Uçak, Yahudiliğin uluslararası merkezi Varşova’ya doğru hareket etti. Şehri bombaladı. Kalkışında bombalarla birlikte 100 kilo da benzin taşıyan uçak 8 ton ağırlığındaydı. Seferden döndüğünde hâlâ 230 kiloluk bomba kalmıştı. Uçak dönüşünde kaç kiloydu?”.

7.  Bıyıkları her zaman böyle değildi.

Hitler’in diş fırçası tarzı bıyığı her zaman böyle değildi. Birinci Dünya Savaşı sırasında tam bıyıkları vardı. Siperlerdeki askerler, 1. Dünya Savaşı sırasında ölümcül gaz saldırıları yaşıyorlardı ve savaşçılara gazı uzak tutmak için solunum maskeleri takılıyordu. Ancak gaz saldırıları sırasında Hitler, uzun bıyığı nedeniyle solunum maskesini yüzünü koruyan tam hava kilitleri oluşturamadı ve maskesinden içeri gaz girmesi nedeniyle neredeyse ölüyordu. Sonuç olarak, Hitler’in yardımcıları Hitler’e gaz maskelerinin takılmasını kolaylaştırmak için  bıyıklarını kesmesini söyledi Ama bunun yerine, kendine özgü diş fırçası şeklindeki stilinde kesti.

Yorumlar (1)
aysel ebrar 4 yıl önce
vicdanını kaybederek dünyaya hükmetmenin en güzel örneği