Adıyaman'da seyyar satıcıdan aldığı çay paketinden hayvan pisliği çıktı

Adıyaman’da 4 paket çay satın alan bir şahıs, paketleri açtığında büyük bir şok yaşadı. Paketlerin içinden çay yerine torf toprağı ve hayvan gübresi çıktı.

YAŞAM 02.02.2021, 17:45 03.02.2021, 09:35
Adıyaman'da seyyar satıcıdan aldığı çay paketinden hayvan pisliği çıktı

Adıyaman kent merkezinde akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. Uğur Ay adlı vatandaş, seyyar satıcıdan 900 gramlık 4 paket dökme çay satın aldı. Herkesçe bilinen bir çay markasına benzeyen bir isimle paketlenen dökme çayın piyasa fiyatı 120 lira iken, Uğur Ay paketin adedini 50 liraya satın aldı.

Uygun fiyata aldığını düşündüğü çayı alıp evine doğru giden Uğur Ay, çay yerine hayvan gübresi görünce büyük bir şok yaşadı. İlk paketten sonra açtığı ikinci pakette de aynı manzarayla karşılaşınca, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Çay paketlerinde torf toprağı ve hayvan pisliği karışımın doldurulduğu ve 'dökme çay’ adı altında satışa çıkarıldığı ortaya çıktı. Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri, çay paketlerinden örnekler aldı.

Uğur Ay, kendisinin düştüğü vaziyete başkalarının da düşmemesi için seyyar satıcılardan bu tarz gıda ürünlerinin alınmaması gerektiğine işaret ederek, “Akşam evime gittiğim esnada çay satıldığını gördüm. Fiyatı da bir hayli uygun olduğu için, 4 paket satın aldım. Eve gidip paketi açtığımızda, çay yerine hayvan gübresi çıktı. Durumu ivedilikle güvenlik güçlerine bildirdim. Vatandaşlar çok dikkatli olsunlar. Dışarıdan bu tür şeyler almak yerine, belirli satış noktalarından alırlarsa, benim gibi mağdur duruma düşmezler.” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)