Adıyaman'a kuvvetli yağış uyarısı: Tahliyeler başladı

Meteorolojinin Adıyaman'ın Tut ilçesi için "kuvvetli yağış" uyarısında bulunduğunu kaydeden Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 16 evin tahliye edildiğini belirtti. Sel bölgesinde görevli olan Vali Özkan, vatandaşları anonslar yaparak uyardıklarını söyledi.

YAŞAM 17.03.2023, 20:54 20.03.2023, 09:20 Hakan Öksüz
Adıyaman'a kuvvetli yağış uyarısı: Tahliyeler başladı

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, sel felaketinin yaşandığı Adıyaman'daki son durum hakkında bilgi verdi. Bölgede koordinatör olarak görevli olan Özkan, Havutlu köyünden itibaren başlatılan arama kurtarma çalışmalarının Boynudere-Yayılımlı istikametinde devam ettiğini kaydetti. 

"Kayıp iki vatandaşımızı arıyoruz"

Söz konusu bölgedeki 20 kilometrelik alanda arama çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Vali Özkan, "İki vatandaşımız kayıp. Kısa zamanda onları sağ olarak bulmak istiyoruz." dedi. Özkan, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda anonslar yaparak uyardıklarını kaydetti.

"16 ev tahliye edildi"

Meteorolojinin, özellikle de Tut ilçesi için kuvvetli yağış uyarısında bulunduğunu kaydeden Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, "Riskli görülen evlerin tahliyesi yapıldı. Şimdiye kadar 16 ev tahliye edildi. Bazı vatandaşlarımız da kendi istekleriyle evlerinden ayrıldılar. Dere yataklarındaki sel riskine karşı önlem alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)