Adana’da tavşan üretmeye başladılar, kazançlarını katladılar

Adana’nın İmamoğlu ilçesi son dönemlerde tavşan yetiştiriciliği ile anılır hale geldi. Tavşanlara olan sevgilerini yatırıma dönüştürenler ayda 5 ile 10 bin lira arasında bir kazanç elde edebiliyor.

YAŞAM 18.10.2021, 10:31 18.10.2021, 17:28
Adana’da tavşan üretmeye başladılar, kazançlarını katladılar

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde yaşamakta olan Kasım Mesutoğlu isimli bir öğretmen, kendi çiftliğinde bölgedeki üreticilerle bir olup tavşan üretmeye başladı. Kısa zamanda büyüyen ve son derece talep gören tavşanların kış hazırlıklarını gerçekleştiren Mesutoğlu basın mensuplarına bu sektör ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Kendi mesleğini bırakarak tavşan üretimi işiyle uğraşmaya başlayan Mesutoğlu, kendisine sosyal medyadan ulaşan 180 girişimcinin bu işe girmesiyle kendilerine yeni bir kazanç kapısı sağladıklarını ve bölgede her geçen gün bu sektöre olan ilginin yoğunlaşarak arttığını söyledi.

İlgi sürekli artıyor

Etlik 6 çeşit tavşan üretimi yaptıklarını söyleyen ve özellikle yılın bu zamanlarında üretimlerinin arttığını belirten Mesutoğlu, üreticilerin 5 ile 10 bin TL arasında bir kazanç sağladıklarını ifade etti.

Avrupa’dan ve Arap ülkelerinden büyük bir ilgi gördüklerini belirten Kasım Mesutoğlu, “Bugün Adana, Kozan ve Hatay’daki üreticilerimiz ile çiftliğimizde bir aradayız. Tavşanların ihtiyacı olan her türlü bakımı ve ihtiyaçları olan B vitamini desteğini vererek daha verimli olabilmeleri için gerekenleri yapıyoruz. Etlik olarak değerlendirilecek tavşanlarımızın her türlü bakımlarını gerçekleştirmek için tavşanlarımızı yaylalardan merkezlere indirdik ve tırnak olsun tüy bakımı olsun, beslenmesi olsun hepsinin bakımlarını yaptık” açıklamasını yaptı.

Gazi Levent Akkaya’da bu sektöre girdi

Gazi olan Levent Akkaya da, toplan 500 tavşandan oluşan bir etlik yatırımı yaptığını belirterek, aylık gelirinin aşağı yukarı 10 bin TL. civarında olduğunu söyledi.

Antalya’da turizmci olarak hayatını kazanan İlker Ateş de pandemi döneminden çok olumsuz etkilendiğini belirterek memleketinde böyle bir işe girişmeye karar verdiğini söyledi.  Ateş yaptığı açıklamada, “Toplam 23 tavşanımız vardı. Bu sayıyı 250 etlik tavşana ulaştırarak aylık 12 bin TL. gibi bir gelir elde etmeye başladım. Zaten tavşanları da çok severim, hem üretiyorum, hem de sevdiğim işten para kazanıyorum. Benim hayatımı değiştiren bir yatırım oldu” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 Asıl mesleği mimarlık olan Nasır Kızılkaya ise elindeki 80 tavşanını bin etlik anaç tavşana çıkarmayı istediğini belirtti.

Yorumlar (0)