Adana’da sahte çeklerle 37 milyon TL’lik vurgun: Çok sayıda şüpheli gözaltında

Adana’da banka görevlileri ile beraber hareket edip, piyasaya sahte çek süren, paravan şirket aracılığıyla 37 milyon 845 bin TL’lik vurgun yaptığı tespit edilen 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şafak vakti düzenlenen operasyonda, bir bankanın eski şube müdürünün de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

YAŞAM 22.09.2021, 08:47
Adana’da sahte çeklerle 37 milyon TL’lik vurgun: Çok sayıda şüpheli gözaltında

Adana’da, sahte çeklerle 37 milyon TL’lik vurgun yapan şüphelilere şafak operasyonu düzenlendi.

Çok sayıda şüpheli gözaltında

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 22 kişiye yönelik gözaltı kararı verdi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, düzenledikleri şafak vakti ve eş zamanlı operasyonlarda, bir bankanın eski şube müdürünün de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

37 milyon TL’lik vurgun

Gözaltına alınan zanlıların, sahte çekleri piyasaya sürdüğü, paravan şirketler ve şahıslar üzerinden banka görevlileri ile beraber hareket ederek çek karneleri aldığı, sahte cirolarla çekleri piyasaya sürerek piyasayı ve bir bankayı 37 milyon 845 bin TL zarara uğrattıkları belirtildi.

Yorumlar (0)