Adana’da 'korsan hoca' operasyonu: Polis tek tek Fatiha Suresi okuttu

Adana’da gelen çok sayıda şikayet üzerine mezarlıklarda yakınlarını kaybeden kişilerin başına gelip hoca olduğunu söyleyerek dua okuyacağını söyleyen ve yanlarında bulunan çocuklara mezarlıkları sulatarak yakınlardan para alan çok sayıda kişiye operasyon yapıldı.

YAŞAM 14.05.2021, 21:23 16.05.2021, 09:20
Adana’da 'korsan hoca' operasyonu: Polis tek tek Fatiha Suresi okuttu

Adana’da polis ekiplerince bayram özel izninde yakınlarının mezarını ziyarete giden vatandaşlarla Yüreğir’de bulunan Asri Mezarlık’ta karşılaşıldı.

Kişiler kendilerine din görevlisi izlenimi vererek yanlarında Kur’an-ı Kerim gibi dini içerikli kitaplar taşıyarak, önce yanına yaklaştıkları kişilere başsağlığı diledi sonra ise yakınlarını kaybeden kişilerin yanında dua okumayı teklif etti.

Küçük çocukların da yanlarında bulunduğu bu kişiler okumuş oldukları dualar ve mezarları sulattırdıkları çocuklarla vatandaşlardan para aldı.

Polis harekete geçti

Adana emniyetinden polis ekipleri korsan hocalara ilişkin gelen çok sayıda ihbarın ardından mezarlığa operasyon düzenlendi.

Bir bir dua okutuldu

Elinde din kitabı, başında takke olan kişilerin bir bir yanına gidildi. Yetki belgeleri kontrol edildi. Fakat neredeyse hiçbirinin izni olmadığı görüldü. Polis ‘korsan hocalar’ın belirlenmesi için kişilere tek tek ‘Fatiha’ suresini okuttu.

Cezai işlem uygulandı

Şahısların dua okumaya ilişkin yetki belgelerinin bulunmadığı ve tam kapanmada sokağa çıkıp pandemi kurallarını ihlalden para cezası verildi. ‘Korsan hocalar’ ardından mezarlıktan gönderildi.

Yorumlar (0)