Adana’da kabus gibi hayat! Annesi tarafından satıldı, kocası işkence etti

16 yaşında öz annesi tarafından farklı bir aileye para karşılığı satılan genç kadın, gerçekleştirdiği evlilikte 5 sene süresince ölüm tehdidine ve şiddete maruz kaldı.

YAŞAM 03.08.2022, 13:43 03.08.2022, 17:45
Adana’da kabus gibi hayat! Annesi tarafından satıldı, kocası işkence etti

Kadına şiddetin boyutu gün geçtikçe artıyor. Adana’da hayatını sürdüren Saime Kandiltaş, 5 senedir kocası tarafından hem şiddet görüyor hem de ölüm tehditleri alıyor. Bunun yanı sıra, Kandiltaş’ın yaşam öyküsü de oldukça yürek yakıyor. Öz annesinin 16 yaşında para karşılığında farklı bir aileye verildiği Saime Kandiltaş (34), üvey annesiyle beraber yaşıyor.

Tehditlerin ardı arkası kesilmedi

2010 senesinde H.Y. ile dünya evine giren genç kadın, 2 çocuk annesi oldu. Evliliği devam ettiği süre zarfında çok fazla şiddete maruz kaldığını ve sürekli olarak ölümle tehdit edildiğini iddia eden genç kadın, yaşananlara daha fazla dayanamadı ve boşanma kararı aldı.

Kandiltaş'ın aldığı bu karar sonrasında eşi H.Y. “Eğer çocukların velayetini bana vermezsen seni boşamam” diyerek genç kadını aldığı karardan döndürmeye çalıştı.

Çocuklarını göremiyor

Verdiği kararda emin olan genç kadın, kendisine yapılan bu teklifi kabul etti ve evlatlarının velayetinden vazgeçmek zorunda kaldı.

Daha sonrasında ise ikili çocukların annede durması adına bir anlaşma imzaladı ve geçtiğimiz ay boşandı. Boşanmanın sonrasında Kandiltaş, eski eşinin anlaşmaya uygun hareket etmemesi sebebiyle o zamandan bu yana evlatlarını göremediğini öne sürdü.

“Aşkım” demediği için darp edildi

5 sene kadar kendisine şiddet uygulandığını söyleyen Kandiltaş, “Bu kişi beni aldattı, şiddet gösterdi. Çocuklarım da benim başıma gelenleri yaşamasın diye bu eziyete katlandım. Arabadan atıldım, iş yerinde, evde, hastanede darp edildim. Adıyla hitap ettiğimde ‘Aşkım’ demediğim de bile beni dövüyordu. Akşam olup eve gelince suratım asık diye şiddet uyguluyordu. Başıma gelenlerden dolayı intihar teşebbüsünde bulundum. Sonunda da katlanamaz bir hale geldim.” diye konuştu.

“Bir ömür boyu tavanı izlemek istiyorsan, boşan”

Boşanma kararı aldıktan sonra eşinin ailesi ile görüştüğünü söyleyen Kandiltaş, “Bana gelip ‘Hayatın boyunca tavanı izlemek, yatağında dönememeyi bile istiyorsan boşan’ diyordu. Ben daha sonra boşanma davası açtım. O zaman bile beni ölümle korkutuyordu. İlk önce boşanmayı onayladı, daha sonrada evlatlarımın velayetini talep etti. Ben de evlatlarımın bende durmasını, talep ettiği zaman da gelip görebileceğini söyledim. Bu şekilde de bir anlaşmaya imza attık. İşlemler bitti, bizde boşandık. Beni bu defa da çocukları götürmek ve bir daha da göstermemekle tehdit ediyor” dedi.

“Tek isteğim rahatça hareket edebilmek”

Boşanmasına karşın devamlı olarak tehdit edildiğini aktaran Kandiltaş, “Ben artık özgür şekilde dolaşmak istiyorum. Sürekli olarak nereye gittiğimi soruyor. İş yerinde ya da evde olduğumda görüntülü arıyor, kontrol ediyor. Dışarıya çıktığımda evin kapısında durduğunu söylüyor. Beni bir daha dışarıya çıkarmayacağına dair tehditlerde bulunuyor. Ben her insan gibi rahatça evime girmek, çocuklarımı görmek ve çalışmak istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)