Adana yanıyor

Ülkemizin en sıcak kentlerinden biri olan Adana’da termometreler 41 dereceyi gördü. Sıcak hava dalgası etkisine giren şehirde bunalan yurttaşlar parklara akın etti.

YAŞAM 30.06.2021, 18:47 01.07.2021, 11:54
Adana yanıyor

Sıcak hava dalgasından en çok etkilenen kentlerin başında gelen Adana'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün anlık verilerine göre hava sıcaklığı saat 13.30'da gölgede 38,7 derece olarak ölçüldü.

Parklara akın ettiler

Şehirdeki parklarda bulunan termometreler ise güneş altında 41 dereceyi gösterdi. Dışarıya çıkmak mecburiyetinde kalan fakat sıcaktan bunalan bazı yurttaşlar parklardaki ağaç gölgelerinde dinlenip el ve yüzlerini yıkadı. Bazı yurttaşlar ise parktaki gölgelik alanlarda atletle oturdu.

Hayvanlar da etkiledi

Parklardaki güvercinler ise kavurucu havadan bunalıp süs havuzuna girerek bir güzel serinledi. Güvercinlerin bir bir havuza girerek başlarını suya daldırıp çıkardıkları gözlendi.

"İnsanları yıpratıyor"

İşi olduğu için evden çıkmak durumunda kaldığını dile getiren Halil Alaışık, “Hava çok sıcak. Rabbimizin vermiş olduğu bir sıcaklık. Yapacak bir şey yok. Serinleyeceğimiz başka bir yer de yok. Evler de adeta cehennem gibi. Ben aslen Şanlıurfalıyım. Bizim memleketin de çöl sıcağı var fakat insanları Adana kadar etkilemiyor. Burası insanları adeta yıpratıyor.” şeklinde konuştu.

Atletle oturdu

Parktaki gölgede atletle oturan Bekir Uyanık ise sıcaktan bunaldığını söyleyerek, “Sıcaktan bunaldım, tişörtü çıkarmak zorunda kaldım. Kendimizi parka attık.” sözlerini sarf etti.

Mehmet Yılmaz ise kentin sıcağına alışmak zorunda olduklarını belirterek, “Alışmaktan başka bir çaremiz yok. Ev daha sıcak. Park biraz olsun serin olduğu için buraya geldik.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)