Adana ve Siirt’te PKK/KCK operasyonu: 9 gözaltı

Siirt ve Adana’da, terör örgütü PKK/KCK'nın cezaevi yapılanmasının "iç koordinasyon" ve "dış koordinasyon"una ilişkin operasyon sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

YAŞAM 21.09.2021, 08:26 21.09.2021, 10:54
Adana ve Siirt’te PKK/KCK operasyonu: 9 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cezaevindeki terör örgütü PKK/KCK’dan hükümlü örgüt mensuplarına verilmek istenen, pantolon içerisine saklanmış talimatların bulunduğu örgütsel dokümanların yakalanması üzerine operasyon başlattı.

Adana ve Siirt’te 9 şüpheli gözaltında

Terör örgütünün cezaevi yapılanmasının "iç koordinasyon" ve "dış koordinasyon"una ilişkin soruşturma çerçevesinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Adana'da 8, Siirt'te 1 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi.

Adresleri belirlenen şüphelilerin adreslerine, özel harekat polislerinin katılımıyla birlikte baskın gerçekleştiren ekipler, 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin işlemleri sürüyor

Ekipler, baskın gerçekleştirilen evlerin haricinde, bu şüphelilerin örgütsel faaliyetleri için paravan olarak kullandıkları belirlenen Adana merkezli Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) ile Mersin merkezli Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nde (ÇUTHAY-DER) arama gerçekleştirdi.

Gözaltına alınan şüpheliler, adli tıpta yapılan sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)