Adana'da yumurta içinden başka bir yumurta çıktı!

Adana’da bir vatandaşın bahçesinde bulduğu 4 katmanlı yumurtanın içinden çıkan yumurta görenleri şaşkına çevirdi. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, yumurtayla ilgili olarak, "Ben veterinerlik hayatımda böyle bir şeye denk gelmedim." dedi.

YAŞAM 18.11.2020, 18:29 19.11.2020, 17:42
Adana'da yumurta içinden başka bir yumurta çıktı!

Adana'nın Seyhan ilçesinde gül ticareti yapan Tahir Tayboğa, havlamalarından rahatsız olduğu köpekleri uzaklaştırmak için dışarı çıktı. Tayboğa, bu sırada tavuk tüyleri ve yanında da yumurta gördü.

Gören şaşkına dönüyor

Bulduğu yumurtanın dış kabuğunu normal yumurtadan farklı bulan Tayboğa, 4 katlı yumurta kabuğunun içinde de normal bir yumurta görünce şaşkına döndü.

Tayboğa, ilk kez böyle bir yumurta gördüğünü belirterek, "Yumurtanın içinde bir yumurta daha vardı. Ben ne olduğunu anlayamadım, bilim insanlarına sormak gerekiyor. Hayatımda ilk kez görüyorum, ilk anda dokunmaya dahi korktum 'acaba rüya mı görüyorum' diye düşündüm." dedi.

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ise bunun ender bir vaka olduğunu belirterek, 36 yıllık veterinerlik hayatında ilk defa böyle bir yumurta gördüğünü kaydetti.

"Meslek hayatımda ilk defa..."

Köse, "Yumurta oluşum döngüsünü tamamlayamayıp tavuk yumurtlayamazsa, vücut kaplamayı yapmadığını farz ederek ikinci bir kez kalsiyum ile kaplayabiliyor. Bu anatomik bir bozukluk ama milyonda bir görülüyor. Ben veterinerlik hayatımda böyle bir şeye görmedim. Ama bilimsel bir mantığı ve açıklaması bulunuyor. Yumurta kabuğu meydana geldikten sonra anatomik veya yapısal bozukluklar nedeniyle yoluna devam etmezse üzerine ikinci bir kabuk oluşturuluyor. Bu sayede yumurta içinde yumurta oluyor. Normal bir tavuk 24 ile 26 saat arasında yumurta yapıyor. Bu yumurta anatomik bozukluk sebebiyle çıkmaz ise, ikinci yumurta bu yumurta ile birleştiğinden, yumurta içinde yumurta meydana geliyor. Ancak bu yumurtanın dış tarafı biraz tuhaf. Bu da tavuk yumurtladıktan sonra toprak ile bulaş olduğundan bu hali almış. Bu bir tavuk yumurtasıdır, iç katmanlar bunu kanıtlıyor. Herhangi başka bir hayvana ait değildir. Şaşırtıcı bir durum ama korkulacak bir durum değil, bildiğimiz normal yumurta. Onun için endişelenmeye gerek yok." dedi.

Yorumlar (0)