Adana'da yaşlı adamı 'bir hafta' boyunca dolandırıp dalga geçtiler

Adana’da kendisine telefonla ulaşan sahte polislere bir hafta boyunca bankadan çektiği ve evde biriktirdiği 237 bin TL'sini kaptıran yaşlı adam, bir hafta sonra da hayat arkadaşını kaybetti.

YAŞAM 17.02.2021, 23:03 18.02.2021, 15:59
Adana'da yaşlı adamı 'bir hafta' boyunca dolandırıp dalga geçtiler

Aktarılan bilgiye göre, söz konusu olay, şehir merkezine bağlı Seyhan ilçesinde bulunan Yenibaraj Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 87 yaşındaki Ferit Aydoğan’a telefonla ulaşan dolandırıcılar, kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtıp, “Ben komiser Kemal. Bir kuyumcuda hırsızlık oldu ve senin kimliğin olay mahallinde bulundu. Hırsızları bulmak için inceleme gerçekleştireceğiz. Evinizde para ve altınınız varsa, size göndereceğimiz polislere verin. Operasyon tamamlandıktan sonra tekrar size geri vereceğiz." diyerek, yaşlı adamdan 7 gün boyunca 237 bin TL'yi alarak kayıplara karıştı.

“155'i aratarak güven sağladılar"

Hem cep telefonunu hem de ev telefonunu dolandırıcıların aradığını, üstüne üstlük 155’i de kendilerine yönlendirerek güven sağladıklarını dile getiren Aydoğan, “Beni ilk aradıklarında, nüfus kağıdım kullanılarak altın alındığını belirttiler. ‘Hırsızların kim olduğunu bulabilmemiz için, senin bankaya giderek para çekmen lazım fakat telefonunu sakın kapatma.’ dediler. 155'i arayacağımı belirttim, onlar da ‘Arayabilirsiniz.’ şeklinde cevap verdiler. Ben de 155'i aradım, telefona çıkan kişi, ‘Oradaki ekiplerimize güvenebilirsiniz.’ dedi.“ şeklinde konuştu.

Yaşlı adam, kendisini bir hafta boyunca dolandıran zanlıların polis merkezine davet edip çay ikramında da bulunmak istediklerini söyleyerek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bana güven aşıladılar, ben de inanıp daha sonra bankaya giderek parayı çektim. Bana, 'Eve git, savcı bey istediğinde gelip senden parayı alacağız.' dediler. Eve geldim, 'Başka paran var mı?' diye sordular. 14 bin 500 TL olduğunu söyledim. Sonraki gün tekrar aradılar ve 39 bin TL daha çekmemi istediler. Bankaya gidip çektim. Onlar aşağıya geldiler, ben de parayı siyah bir poşetin içine koyarak teslim ettim.

Bu kez bankadan 25 bin avro çekmemi istediler. 'O para evlatlarımın parası, kafamı kesseniz de vermem.' dedim. ‘Amcacım, lütfen sakin ol. Biz sizleri korumak adına buradayız.’ dediler. Daha sonra bankaya gittim ve tüm paramı bozdurdum. Akşam geldiler ve parayı teslim ettim. Toplamda 237 bin TL para verdim." dedi. 

“Ne zaman istersen ambulans göndeririz”

Yaşlı adam, dolandırdıktan sonra tekrar aranarak halini vaktini sorduklarını anlattı ve şöyle dedi:

“Bana, ‘Ne zaman istersen ambulans göndeririz.’ dediler. Tüm birikimimiz gitti. Eşim de bu olaydan sonra vefat etti. Güvenlik güçleri buradayken tekrar aradılar, bu sefer polis, telefonu alıp, 'Kimsiniz?' deyince, hemen kapattılar. Gece vakti tekrar aradılar, 'Teşekkür ederiz, bize gerçek polis göndermişsiniz.' dediler. O anda tamamen bittim, resmen dalga geçiyorlardı. Ben de telefonu kapattım."

Yaşlı adamın oğlu durumdan şüphelenerek muhasebecisini arayıp emniyete gitmesini, babasının dolandırılmasından kuşkulandığını söyledi. Muhasebeci ivedilikle polise giderek, şikayette bulundu. Polis, gerçekleştirdiği incelemede, iki zanlının yaşlı adamı dolandırdığını tespit edip birini yakalayarak adliyeye sevk etti. Zanlı, suçlamaları reddedip, suçu yakalanamayan diğer şahsa atınca, zanlı adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Yorumlar (0)