Adana'da sahte doktorlu kaçak hastaneye baskın!

Adana polisinin yürüttüğü alışma sonucu, gizli bölmeli kaçak hastane ortaya çıktı. Kaçak hastane bünyesinde çalışan sahte doktorlar da gözaltına alındı.

YAŞAM 16.02.2020, 12:50 16.02.2020, 12:53
Adana'da sahte doktorlu kaçak hastaneye baskın!

Adana'da Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Seyhan Suç Önleme ve Araştırma ekipleri tarafında Mirza çelebi Mahallesi'nde yapılan çalışma sonucu yabancı uyruklu kişilerin kaçak hastane kurarak, insanları muayene edip ilaç verdikleri tespit edildi.

Bu bilgi üzerine hastaneye baskın düzenleyen polis, kaçak hastanede çalışan sahte doktorları gözaltına aldı.

Kaçak hastanede çalışmalar yürüten polis, ön tarafı ilaç dolabı olarak kullanılan gizli bir bölme fark etti. İlaç dolabını iten polis ekipleri, dolabın arka tarafa doğru girdiğini fark ederek, burada bulunan kaçak ilaçları tespit etti.

Kaçak hastanenin işletmecileri olan Muhammed A. (36), Kefa Şeyh M (44) ve Shadi Alahmad A. (44) gözaltına alındı. Hastanede bulunan ilaçlara el konulurken, hastanede çalışan 3 sahte doktor sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Kaçak hastanede ele geçirenler ise şöyle:
Yapılan aramalar sonucu 3 sedye, 3 steteskop, 1 ateş ölçer, 1 bebek tartı cihazı, 2 kürtaj çubuğu, 1 tansiyon cihazı, 9 jetokain enjektör, 1 hasta kayıt defteri, 1 ultrason cihazı, 1 EKG cihazı,1 adet nevilizatör, 1 otomatik tansiyon cihazı, 2 speculum vajina çubuğu, 2 bin enjektör, 1 laptop, 1 yazıcı, 1 mikroskop cihazı, 1 şeker ölçer ve 6 bin 620 kutu tıbbi ilaca el konuldu.

Kaçak hastaneye tedavi olmak için gelen Suriyelilerin de ifadelerine başvuran polis, söz konusu hastanede özellikle kadın hastalıkları ve kürtaj hizmetleri verildiğini ve her türlü hastaya bakıldığını söyledi.

Yorumlar (0)