Adana'da korkunç olay: Yüzü tanınmaz hale geldi

Adana’ya bağlı Kozan ilçesinde ikamet eden Elif Comert'in (70), evinin önünden geçen koyun sürüsüne karışan kuzusunu almak isterken yaşanan tartışmada maruz kaldığı şiddetin ardından tanınmaz hale geldi. Kendisine yönelik şiddet uyguladığını iddia ettiği şahsın ise ifadesinde “Eşekten düştü, ben kimseyi dövmedim.' dediği öğrenildi.

YAŞAM 18.06.2022, 20:25
Adana'da korkunç olay: Yüzü tanınmaz hale geldi

Edinilen bilgiler doğrultusunda, ilçeye bağlı Gökgöz Mahallesi Yayla mevkisinde ikamet eden üç evlat annesi Comert, aynı mahallede ikamet eden ve akrabası olan E.C.'nin (50) koyun sürüsüne karışan kuzusunu almak isterken maruz kaldığı şiddet sonucunda tanınmaz hale geldi. Hastanedeki tedavisi devam eden yaşlı kadının maruz kaldığı şiddetin ardından kulağında işitme, bir gözünde ise görme kaybı meydana geldi.

"Eşekten düştü"

Yaşlı kadını darbettiği iddia edilen E.C.’nin savcılıkta “Ben hiçbir şey yapmadım. Bana tükürdüğü esnada eşekten düştü." dediği öğrenildi. 

Yaşadıklarını ağlayarak anlatan Elif Comert, “Müslüman olan, insan olan doğruyu söyler. O zaman kendi de eşekten düşsün de benim gibi olsun. Saç diplerim bile mosmor." dedi. 

"Boynuma ayağıyla bastı"

Dört sene evvel E.C.’nin çoban köpeğinin kuzusunu parçalaması sonucunda para aldığı için aralarında bir husumet olduğunu belirten Comert, “Köpeği bir kuzumu parçalamıştı. Kuzu karşılığından az bir para teklif etti ama kabul etmedim. Kuzu vermek istedi fakat koyuna alıştıramam diye kabul etmedim. Son olarak 800 liraya anlaştık. İşte o günden beri aramızda gerginlik vardı. 

Benim kuzum onun sürüsüne karıştı. Benim kuzum olduğuna yüzde 100 eminim çünkü annesini arıyordu. O esnada sürüsü geri dönünce 'Koyunlarım neden geri döndü?' diyerek ayağı ile hareket yaptı. Sonra su konusunu açtı, 'Benim vanam neden kapalı?' dedi. 'Benim vanayla hiçbir işim yok, bu sene ben suyu açıp kapatmıyorum. Geçtiğimiz yıldan beri suyla işim yok.' dedim. 'Benim vanayı bir daha kapatırsan...' diyerek küfür etmeye başladı. Anneme, kitabıma, dinime küfür edince yüzüne tükürdüm. Tükürür tükürmez başımı tuttu ve yere çarptı. Boynuma ayağıyla bastı. Dakikalarca dövdü." diye konuştu. 

"İki kez hacca gitti, doğruyu söylesin"

Olayın ardından koyunlarının kaybolduğunu, güvenlik güçlerinden destek alarak koyunlarına ulaşabildiğini kaydeden Comert, "İki gün boyunca koyunlarım dağda kaldı. Güvenlik güçlerinden yardım talep ettim. Kızım ambulansı aradı. Her yerim kanlar içinde kalmış, ben yalnızca ellerimi gördüm. 'Tükürürken eşekten düştü.' demiş. Bu ifadeyi asla kabul etmiyorum. İnsansa doğruyu söylesin. İki kez hacca gitti, Müslüman ise doğruyu söylesin. O halde kendisi de eşekten düşsün ve benim halime gelsin. Benim saç diplerim bile mosmor. Günlerdir sıvıyla besleniyorum. Benim tek şahidim Allah. Günlük süt sağıyordum ama beş gündür hiçbir şey yapmıyorum. Adalet istiyorum." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)