Adana'da Kökünü Kurutma Operasyonu: 212 kişi gözaltında

Adana'da 6 ay boyunca yapılan teknik izleme çalışmaları sonucunda bu sabah düğmeye basıldı. "Kökünü Kurutma Operasyonu" kapsamında belirlenen 224 şüpheliden 212'si yakalanarak gözaltına alındı. Bakan Soylu, operasyona ilişkin bilgi verdi.

YAŞAM 22.03.2023, 09:08 Hakan Öksüz
Adana'da Kökünü Kurutma Operasyonu: 212 kişi gözaltında

Adana Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi binasında kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'da bu sabah yapılan "Kökünü Kurutma Operasyonu" hakkında bilgi verdi. Uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 212 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Adana'daki operasyonun Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. 

Operasyona ilişkin bilgi verdiği konuşmada Bakan Soylu'nun yanında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Vali Süleyman Elban yer aldı. 

Saat 05.00'te düğmeye basıldı

Adana'da 6 ay önce bir başka Kökünü Kurutma Operasyonu'nun yapıldığını hatırlatan Bakan Soylu, "4 Ekim'de yapılan operasyonu da burada anlatmıştık. Uyuşturucu imal eden ve satan çetelere baskın düzenlenmişti. Oradan bugüne çalışmalar aralıksız devam etti. Yapılan teknik takip ile uyuşturucu trafiği kanıtlarıyla ortaya konuldu. Bu sabah saat 05.00'te düğmeye basıldı." dedi.

Operasyona 2 bin 218 personel katıldı

Herhangi bir personelin burnunun dahi kanamadan operasyonun başarıyla sonuçlandırıldığını belirten Soylu, "2 bin 218 personel, operasyonda görev aldı. Hedefteki 224 şüpheliden 212'si yakalandı. Operasyonda emniyet ve jandarmanın hava araçlarının yanı sıra 30 dedektör köpek kullanıldı." diye konuştu.

Uyuşturucuya karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinden bahseden Soylu, "Polis ve jandarmaya güvenin. Operasyonlar sürecek. Uyuşturucunun kökünü kurutabilmek için Adana'ya gerekirse 2 bin kez geliriz." dedi.

Yorumlar (0)