Adana'da 'görme engelli' kaçak sünnetçi suçüstü yakalandı

Adana'da kaçak olarak işletilmekte olan muayenehanede görme engelli bir şahıs sünnet yaptığı esnada suçüstü yakalandı. İçeride çok sayıda Suriyeli sığınmacı çocuğun da sünnet olmak üzere sıra beklediği tespit edilen kaçak muayenehane mühürlenerek, süresiz olarak kapatıldı.

YAŞAM 02.03.2021, 21:25 03.03.2021, 14:56
Adana'da 'görme engelli' kaçak sünnetçi suçüstü yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Seyhan Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Yeşilyuva Mahallesi’nde kaçak muayenehane işletildiği yönünde aldığı ihbar üzerin emniyet güçlerinin de desteğiyle bahse konu adrese baskın düzenledi. Güvenlik güçleri, baskında kaçak muayenehaneyi işleten ve Suriye uyruklu olduğu öğrenilen N.G.’yi temizlik koşullarından yoksun, sağlıksız bir mekanda, ofis masası üstüne serilmiş olan halı üzerinde Suriyeli sığınmacı bir çocuğu sünnet etmeye hazırlanırken kıskıvrak yakaladı.



Çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildi

Şüpheli şahsın sünnet etmeye hazırlandığı çocuk emniyet güçleri tarafından koruma altına alınırken, kaçak muayenehanede ailesi tarafından sünnet edilmek üzere getirilen diğer çocukların da sıra beklediği belirlendi.

Zabıta ekipleri tarafından tutulan tutanakla kaçak muayenehane süresiz olarak mühürlenerek kapatıldı. Hakkında işlem uygulanan N.G.’nin, görme güçlüğü çektiği de gözlendi.

Söz konusu adreste gerçekleştirilen aramada enjektör, makas, serum, pansuman malzemeleri, ilaçlar ve oksijen makinesi bulunurken, N.G.’nin bir seneden daha fazla bir süredir kaçak muayenehane işleterek doktorluk yaptığı tespit edildi.

Muayene olmak maksadıyla sıra bekleyen sığınmacılardan alınan bilgilere göre N.G.’nin, yalnızca Suriyeli sığınmacılara hizmet sunduğu ve bizzat N.G. tarafından tedavi ve muayene edildiklerianlaşıldı.













Yorumlar (0)