Adana'da gizemli olay: Tarihi çarşıya gökten 'yumurta' yağıyor

Adana'ya bağlı Kozan ilçesinde, yaklaşık 2 haftadır havadan yumurta yağdığı öne sürülen sokakta, zabıta ekipleri incelemelerde bulundu. Arslanpaşa Mahallesi Aşağı Çarşı Sokak üzerindeki esnaf Durmuş Yılmaz ve ciğerci Fuat Dokuzcu'nun, bir süredir dükkanlarının yakınına düşen yumurtaların gizeminin çözülmesi amacıyla yardım talep etmesinin ardından zabıta ekipleri harekete geçti.

YAŞAM 23.03.2021, 23:34 24.03.2021, 13:05
Adana'da gizemli olay: Tarihi çarşıya gökten 'yumurta' yağıyor

Kozan Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin görüşme yaptığı esnaf Fuat Dokuzcu, “2 haftadır, günde 6-7 adet yumurta düşüyor. Gündüz-gece fark etmiyor, günün her saatinde düşüyor. Düşen yumurtalar tavuk yumurtasına benziyor." dedi.

Zabıta ekipleri de yumurtaya rastladı

Zabıta memurları, bölgedeki iş yerlerinin balkonlarına ve çatılarına çıkarak yumurtanın düşebileceği veya atılma olasılığı olan bölgeleri inceledi. Çatıda da yumurta kabukları denk gelen ekipler, dükkan sahibi Fuat Dokuzcu’ya yoğun yağmur sebebi ile doğru netice elde edilemeyeceğini, yumurta düştüğüne şahit olduğunda zabıta ekiplerine ihbarda bulunmasını ve inceleme için ilçe tarım ve orman müdürlüğünden ekiplerin gelerek incelemede bulunacaklarını söyledi.

"50 senelik esnafız, böyle bir şey görmedik"

Sokak üzerindeki esnaf, bahse konu olayın aydınlatılmasını talep ettiklerini söyleyerek, “50 senedir esnafız, böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyoruz. Merak eden yurttaşlar geliyor. Fakat yalnızca yumurtaya bakmaya gelmesinler, ciğerimizin de tadına baksınlar." ifadelerini kullandı.

Dükkanının önüne dün akşam da yumurta düştüğünü dile getiren esnaf, haberin yayılmasının ardından çok sayıda vatandaşın yumurtayı merak ettiği için bölgeye geldiğini söyledi.







Yorumlar (0)