Adana'da 'Ekmeği güzel pişirmiyorsun' deyip kardeşini öldürdü

Adana’da 'ekmeği güzel pişirmediği' sebebi ile tartışma yaşadığı kardeşini katleden sanık, 5 sene sonra, saklandığı limon bahçesinde bulunan kulübede güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

YAŞAM 27.02.2021, 18:00 28.02.2021, 14:25
Adana'da 'Ekmeği güzel pişirmiyorsun' deyip kardeşini öldürdü

Aktarılan bilgiye göre olay, 31 Aralık 2016'da şehir merkezine bağlı Yüreğir ilçesinde bulunan Camili Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, söz konusu mahallede ekmek fırını işleten Şığletif Demirkapı (49), ağabeyi Mahmut Demirkapı’yı elinde ekmekle yolda yürüdüğü esnada görünce, “Neden benim dükkanımdan ekmek almıyorsun da gidip başkasına para veriyorsun?” diye çıkıştı.  Kardeşine cevap veren ağabey Demirkapı, “Senin sattığın ekmekler güzel pişmiyor.” dedi. Bu cevap, iki kardeşi burun buruna getirdi.



5 yıl boyunca saklandı

Kardeşler arasındaki tartışma kısa bir süre içerisinde kavgaya dönüştü. Mahmut Demirkapı, evden aldığı pompalı tüfekle olay mahalline geri döndü ve kardeşini vurdu. Kasığından vurulan kardeşini ölüme terk eden ağabeyi, kamyonete binerek olay bölgesinden kaçtı. Hastaneye nakledilen şahıs, doktorların gerçekleştirdiği tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak can verdi. Son 5 senedir takip edilmemek adına cep telefonu kullanmayan, sık sık adres değiştirip, kılıktan kılığa giren zanlı ise yıllarca güvenlik güçlerine yakalanmamayı başardı. Adana polisi, kardeş katilinin izine tam 5 yıl sonra ulaşmayı başardı. Demirkapı’nın, Yüreğir ilçesine bağlı Aydıncık Mahallesi’nde bulunan bir limon bahçesinde yer alan kulübede gizlendiği istihbaratı üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.



Tutuklandı

Emniyet güçleri, önce kulübenin bulunduğu bahçeyi abluka altına aldı, ardından da şok bir baskın gerçekleştirdi. Kıskıvrak yakalanan sanığın üzerinden kimlik de çıkmadı. Gözaltına alınan şahıs, polis merkezindeki işlemlerinin ardından gönderildiği Adana Adliyesi'nde nöbetçi mahkeme tarafından, ‘üst soydan akrabayı kasıtlı bir şekilde öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine nakledildi.

Yorumlar (0)