Adana'da dolandırıcılara geçit yok: 11 gözaltı

"Devlet memuru" yapacakları vaadiyle 5 kişiyi dolandıran, sigorta eksperleriyle iş birliği yaparak trafik kazalarında alınan hasarları daha yüksekmiş gibi gösteren ve tefecilik yapan 11 kişi, Adana'da yapılan operasyonla gözaltına alındı.

YAŞAM 15.11.2022, 10:04 15.11.2022, 17:14 Hakan Öksüz
Adana'da dolandırıcılara geçit yok: 11 gözaltı

Adana'da dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şahısların yakalanması için çalışma yürüten ekipler, 11 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Mali Büro ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 

Sahte sigorta raporu 

Sigorta eksperleriyle iş birliği yapan bazı şahısların, dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Aktarılan bilgilere göre bu kişiler, trafik kazalarında hafif şekilde hasar alan araçların değer kaybını daha yüksekmiş gibi gösterdi. Bazı araçlara bilinçli şekilde hasar veren ve kaza yapmış gibi göstererek rapor düzenleyen şahısların, bu yöntemle sigorta şirketlerini dolandırdıkları kaydedildi.

"Devlet memuru" yapacaklarını vaat ettiler

Hakkında çalışma başlatan şüphelilerin, sigortalı olarak gösterilen ancak iş yerinde çalışmayan kişiler adına kredi çektikleri belirlendi. "Devlet memuru" yapacaklarını vaat ettikleri 5 kişiyi dolandıran şüphelilerin, tefecilik yaptıkları tespit edildi. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığın, söz konusu şüphelilerin gözaltına alınması kararını verdi. Eş zamanlı operasyonlar düzenleyen ekipler, 11 kişiyi gözaltına aldı.

Yorumlar (0)