Adana'da dev yaban domuzu şehre indi

Adana'da aç kaldığı tahmin edilen ve şehre inen bir yaban domuzu, iki saat süren çabalar sonucu uzaklaştırıldı.

YAŞAM 11.12.2019, 06:53
Adana'da dev yaban domuzu şehre indi

Adana merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda yabani bir domuz olduğunu görenler durumu 155 polise bildirdi.

Ardından çevredekilerin bir süre kovaladığı yaban domuzu, Güzelyalı Mahallesi 81188 Sokak'ta bir apartmanın otoparkındaki araçların arasına saklandı.

Vatandaşın gördüğünü belirttiği adrese gelen ve vatandaşlara zarar görmemeleri için uyarılarda bulunan polis ekipleri, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerine iletti.

Bu sırada mahalle sakinleri de domuzun kaçmaması için otoparkın giriş çıkışını tuttular.

Olay yerine gelen doğa koruma yetkilileri, yaban domuzlarının saldırgan olduğunu hatırlatarak çevredekilerin uzaklaşması ve yaralanma durumlarının olabileceği uyarısında bulundu.

Polis ekipleri ile Doğa Koruma ve Millî Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ekipleri ve mahalleli tarafından yaklaşık iki saat süren çabaların ardından kontrollü bir şekilde bulunduğu yerden çıkması sağlanan yaban domuzu, daha sonra arazide gözden kayboldu.

Domuzu görünce durumu polise bildiren Barış Çakı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlk gördüğümde köpek sandım. Sonra dikkatli bakınca domuz olduğunu anladım. Sabah saatlerinde çocuklar okula gidiyor. Onlara da zarar verebilir düşüncesiyle hemen durumu 155 polise bildirdim." diye konuştu.

Yorumlar (0)