Adana'da 'cennetten 500 dolara tapulu arsa' vaadiyle dolandırıcılık

Adana'da 4 şahıs, "Cennetten 500 dolara (4 bin TL) tapulu arsa satışı yapıyoruz. Arsayı alırsanız, ardından size para akacak." diyerek eşi ile parkta gezen yaşlı kadını dolandırmaya kalkıştı.

YAŞAM 26.03.2021, 01:30 26.03.2021, 13:55
Adana'da 'cennetten 500 dolara tapulu arsa' vaadiyle dolandırıcılık

Adana’da ikamet eden Nergiz Kurçe (75), bir süre evvel kendisi gibi emekli olan eşi ile birlikte Atatürk Parkı'na yürüyüşe gitti.

Yaşlı kadın bu esnada yanına 2’si yabancı uyruklu olmak üzere 4 şahsın yaklaştığını söyleyerek, kendisini dolandırmak isteyenleri şu sözlerle anlattı:

Cennetten 500 dolara arsa

“'Birazcık sohbet edebilir miyiz?' dediler, ben de 'Tabii ki.' dedim. 'Cennetten 500 dolara arsa satışı yapıyoruz. Bu bize verilen bir ödül, bizim adreslerimizdeki toplantılara gelip, 100 TL bağışta bulunacaksınız. Ardından da size sürekli para akacak, akabinde ise her hususta sizlere yardımda bulunacağız. Bu tapu karşılığında katbekat daha fazlasına erişeceksiniz. Size vereceğimiz broşürleri dağıtırsanız, çok daha fazlasını kazanacaksınız.' dedi. Ben de onlara, 'Yanlış kişilere çattınız. Dayak yemeden hemen gidin buradan.' dedim ve gönderdim."

"4-5 kişiden para aldılar"

Nergiz Kurçe, olayın ardından aynı şahısları metro çıkışında bir kez daha gördüğünü, 4-5 kişiden para aldıklarını dile getirerek, “Beni görünce, hemen uzaklaştılar. Bunlar vatandaşları dolandırıyor. Ben polise gidip şikayette bulunmadım, bunun için çok pişmanım." dedi.

Yorumlar (0)