Adana'da bir karı koca, günde 5 kişiyi dolandırdı

Adana merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda, internete verilen ilanla yaklaşık 500 kişiyi dolandırdığı iddiası sonucu gözaltına alınan 30 şüpheli arasında çete liderinin karısının da dolandırıcılıktan gözaltına alındığı açıklandı.

YAŞAM 28.07.2021, 16:21 29.07.2021, 15:05
Adana'da bir karı koca, günde 5 kişiyi dolandırdı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 3 ay önce, sosyal medya ve internet siteleri aracılığıyla, olmayan ekran kartı, telefon, bilgisayar, oto yedek parça gibi elektronik eşyaların sahte satış ilanını yayınlayarak dolandırıcılık yapan bir çetenin var olduğu konusunda bir şikayet aldı. 

37 şüpheliye gözaltı kararı

Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, yaptığı incelemelerde aralarında farklı meslek gruplarından kişilerin de olduğu yaklaşık 500 kişinin yüzbinlerce TL tutarında dolandırıldığını tespit etti. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda "Bilişim sistemleri aracılığıyla ilan dolandırıcılığı" yaptığı belirlenen ve çete liderliğini Serkan T.’nin yaptığı 37 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı verildi. 

Karı koca dolandırıcı

Adana merkezli Kütahya, Konya, İstanbul, Edirne, Bursa, Antalya ve Ankara’da zanlıların yakalanması kapsamında eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şu ana kadar operasyon çerçevesinde 30 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar kişiler arasında Serkan T.’nin eşi Kübra T.’nin de olduğu tespit edildi. Kübra T.’nin de kocası gibi vatandaşları sahte ilanla dolandırdığı belirtildi. Karı kocanın dolandırıcılığı bir meslek durumuna getirdikleri aktarılırken, günde 5 kişi dolandırarak günlük 500 TL para kazandıkları öne sürüldü.

Gözaltına alınan 30 kişi, adli tıptaki sağlık kontrolünden sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü. Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor. Polis baskın esnasında evlerde yaptığı aramalar sonucunda çok sayıda telefon, bilgisayar ve harddisk ile 5 bin 900 TL ve altın ele yakalandı.

Yorumlar (0)