Adana'da annesini öldürdü, ifadesi kan dondurdu

Adana’da bakımını üstlendiği Alzheimer hastası annesini yastıkla boğarak öldüren 58 yaşındaki şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı ifadesinde, "Annemin rahatsızlığı çok ileri seviyedeydi ve acı çekiyordu. Onu huzura erdirdim" dedi.

YAŞAM 17.08.2022, 12:57 18.08.2022, 08:57
Adana'da annesini öldürdü, ifadesi kan dondurdu

Edinilen bilgilere göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde yaşandı. 3 katlı bir binanın zemin katında yaşayan 58 yaşındaki emekli Şeref Güngör, kısa süre önce Alzheimer hastası olduğu iddia edilen yatalak annesi Neriman Güngör’ün bakımını üstlendi. Annesinden rahatsız oldukları için eşi ve çocuklarını yayla evine gönderen Şeref Güngör, bu durum sebebiyle annesiyle tartışma yaşamaya başladı. 

Annesinin sözleri üzerine bunalıma girdi

Annesinin kendisine söylediği, “Çocuklarını ve eşini yaylaya gönderdin. Biz de bu evde her gün yanıyoruz” sözleri üzerine bunalıma giren Şeref Güngör, “Sen kimseyi sevmiyorsun. Ben de kimseyi sevmiyorum” şeklinde cevap verdiğini belirtti. 

Annesini öldürdükten sonra intihar etmek istedi

Olay günü annesini yastıkla boğarak öldüren Şeref Güngör, ardından bileğini keserek intihar etmeye teşebbüs etti. O sırada kapıyı çalan komşusuna kapıyı açmayan ve polis çağırmasını isteyen Güngör, kanlar içinde kalarak beklemeye başladı. Eve gelen ekipler, Neriman Güngör’ün yaşamını yitirdiğini tespit etti. Şeref Güngör ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tedavi süreci tamamlanan zanlı, ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

“Onu huzura erdirdim”

Emniyetteki ifadesinde yaşananları anlatan 58 yaşındaki şahıs, “Annem Alzheimer hastasıydı. Çok çileler çekiyordu. Çocuklarım ve eşim rahatsız olunca onları yaylaya gönderdim. Annem durmadan bana, ‘Ben artık ölmek istiyorum. Tüm yaşadığım sıkıntıların sebebi sensin’ diyordu. Son olarak da bana, ‘Çocuklarını ve eşini yaylaya gönderdin. Biz burada yanıyoruz’ dedi. Bu sözler üzerine daha da psikolojik olarak çöktüm. Kendisine, ‘Sen kimseyi sevmiyorsun. Ben de kimseyi sevmiyorum’ dedim. Annemin rahatsızlığı çok ileri seviyedeydi ve acı çekiyordu. Yastıkla boğarak öldürdüm. Onu huzura erdirdim. Ardından ben de intihar etmek istedim” dedi. 

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Öte yandan Şeref Güngör’ün bipolar kişilik bozukluğu olduğu ve uzun süredir ilaç tedavisine devam ettiği öğrenildi. Emniyette ifadesi alınan ve işlemleri tamamlanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)