Adalet Bakanı Bozdağ: “Yeni infaz uygulaması geliyor”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda açıklamalarda bulunarak, cezasızlık düşüncesine son vermeyi planladıklarını ifade etti. Bozdağ, "Cezası düşük olan suçlara yeni bir infaz sistemi getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

YAŞAM 07.10.2022, 14:55 08.10.2022, 12:16
Adalet Bakanı Bozdağ: “Yeni infaz uygulaması geliyor”

Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni bir yargı infaz sistemi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Cezasızlık düşüncesini ortadan kaldırmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Bozdağ, "Yeni bir infaz sistemini gündeme almayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Birçok üst düzey yetkili toplantıya katıldı

İzmir'de düzenlenen Yargı Teşkilatı görüşmesine Bakan Bozdağ'ın haricinde 81 ilin Cumhuriyet Başsavcıları, HSK üyeleri, HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç ve HSK Başkanvekili Mehmet Akif Ekinci katılım sağladı. Toplantıyı düzenleyen İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk'ün açılış konuşması ile başlatılan programda kürsüye ilk olarak Ceza İşleri Genel Müdürü Ali Öztürk sonrasında ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çıktı.

“Cezasızlık düşüncesini ortadan kaldıracağız”

Cezasızlık algısın ortadan kaldıracaklarını ifade eden Bozdağ, “İnfaz sistemini farklı bir düşünce ile ele alan, infazda bir taraftan cezasızlık fikrini tamamıyla yok ederken diğer taraftan infazın rehabilite edici, ıslah edici yönünü öne alan denetimli serbestlik çalışmasını yalnızca serbestliğin denetimli şekilde görüldüğü bir müessese halinden çıkarıp daha aktif bir duruma ulaştırmak ve onunda rehabilitasyon ve ıslahın gücünü arttırmak adına adımlar atacağız.” dedi.

“Doğru gitmiyorsa neşter atılmalıdır”

Söz konusu düzenleme ile ilgili cesur adımlar atılacağını dile getiren Bozdağ, “Bu hususta arkadaşlarımıza hazırlık direktiflerini verdim. Yeni dönemde şahsi davanın tekrar sistemimize kazandırılması konusu, hükmün açıklanmasının geri bırakılması müessesesini, kamu davasının açılmasının ertelenme müessesini, uzlaştırma müessesini ve içtima hususuna yönelik mevcut düzenlemelerin yeni ve eski uygulamalar ile beraber tekrar ele alınması gerekliyse bu kısımların tekrar tanzim edilmesi sağlanacak. 2005 yılından bu zamana kadar 17 senelik bütün işlemler aksayan yönleri ile beraber masada bulunacak ve bu konu ile ilgili cesur adımlar atılacak. Yanlışsa değişiklik yapılacak. Doğru değilse neşter atılacak Neticeye ulaşamadıysak sonucu bize sağlayacak bir düzenleme oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)