Acılı anne: Kızımı parka kimse yokken götürüyorum

Kocaeli yaşayan 5 yaşındaki Dilara Şencan, bebekken evlerinde meydana gelen yangında yüzü feci şekilde yandı. Talihsiz çocuğun ailesi, evlatlarının ameliyat edilmesi için yardım bekliyor.

YAŞAM 03.12.2020, 22:26 04.12.2020, 18:03
Acılı anne: Kızımı parka kimse yokken götürüyorum

Kocaeli yaşayan 5 yaşındaki Dilara Şencan, bebekken evlerinde meydana gelen yangında yüzü feci şekilde yandı. Talihsiz çocuğun ailesi, evlatlarının ameliyat edilmesi için yardım bekliyor.

İzmit ilçesinde bulunan evlerinde meydana gelen yangında beşiğinin tutuşması neticesinde Dilara Şencan'ın vücudunun farklı bölgelerinde ve yüzünde ciddi derecede yanıklar oluştu.

Komşuları tarafından alevlerin arasından çıkarılan Dilara, yoğun bakım servisinde sürdürdüğü yaşam mücadelesini kazandı.

Talihsiz çocuğun ailesi, evlatlarının ameliyat edilebilmesi için kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

"Çocuğum dış görünüşü sebebiyle çok zor günler geçiriyor." diyen anne Altın Şencan, evladının henüz 6 aylıkken evlerinde büyük bir yangın çıktığını kaydetti.

Söz konusu dönemde eşi ile birlikte çalıştığını söyleyen acılı anne, evlatlarına kayınvalidesinin baktığını aktardı.

Anne Şencan, sobadan çıkan kıvılcımın perdelere sıçradığını anlatarak, yangında talihsiz çocuğun alevlerin içinde kaldığını söyledi.

Çok kötü günler geçirdiklerinin altını çizen acılı anne, "Kızmın imdadına komşularımız yetişti. Kızımızın tedavisi için arabamızı sattık." dedi.

"Kızım dışarı çıkmak istemiyor"

Anne Şencan, Kocaeli'nin Gebze ilçesine taşınarak yeni bir hayat kurmaya çabaladıklarını söyleyerek, eşinin asgari ücret karşılığı çalıştığını ve kirada oturduklarını söyledi.

Talihsiz çocuğun, 3 çocuğundan biri olduğunu söyleyen acılı anne, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Evladım dış görünüşü sebebiyle çok zor zamanlar geçiriyor. Birçok ameliyata girdi. Başka bölgelerden alınan dokular yanan bölümlere eklendi. Maddi olarak çok iyi durumda değiliz. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ancak kızımın ameliyat olması gerekiyor. Çocuğumu parka kimsenin olmadığı zamanlarda götürebiliyorum. Kızıma, 'Sen neden böylesin?' diye sık sık sorular yöneltiyorlar. O da bu durumdan etkileniyor, sıkılıyor, dışarıya çıkmayı hiç istemiyor. Çocuğum iyiece içine kapandı. Bir anne olarak kızımın bu durumdan kurtulmasını her şeyden çok istiyorum."

Acılı anne, kızıyla aynı durumda olan çocuklara, doku nakli ile ameliyat yapıldığını öğrendiklerini, bu konuda destek beklediklerini söyledi.





 

Yorumlar (0)