Acilde skandal: Hastaları bekletti internetten alışveriş yaptı!

Bartın Devlet Hastanesi acil servisinde çalışan bir memur, önünde bekleyen bir sürü hastaya rağmen önünde açık olan bilgisayardan alışveriş yapmaya devam etti.

YAŞAM 28.08.2019, 16:02 28.08.2019, 16:58

Sosyal medyada büyük tepki uyandıran görüntülerde, hastalara hizmet vermesi gereken acil servis çalışanının, önünde açık olan bilgisayarda bir internet sitesinden alışveriş yaptığı görüldü.O esnada hastanede bulunan bir hasta yakının kayda aldığı görüntülerde, memurun önündeki masada sıra oluştuğu görülüyor. Hastalar sırada beklerken alışveriş sitesinde gezinmeye devam eden memur ise, kayıt altına alındığından habersiz alışveriş keyfine devam etti.

Sosyal medya isyan etti!

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, kullanıcılar tepkilerini dile getirdi. Yetkilileri göreve çağıran birçok kullanıcı, yaşanan durumu skandal olarak niteledi.

Memurluk yan gelip yatma yeri mi?

Memurların sık sık bu tür sorumsuzluklarla gündeme gelmesini, "Memurluk yan gelip yatma yeri mi?" diyerek eleştiren kullanıcılar, işini iyi yapan memurların ise bu tür davranışlar yüzünden zan altına kalmasına dikkat çekti.

Soruşturma açıldı

Alınan son bilgilere göre ise, Bartın Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, söz konusu memurla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

Yap alışverişini, acile gelenlerin acelesi yok!

Tepkilerini dile getiren sosyal medya kullanıcılarının yorumlarını sizler için derledik:

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama yapıldı

Mesai saatinde internetten alışveriş yapıp hastaları da sırada bekleten kayıt memuru hakkında Bartın İl Sağlık Müdürlüğü disiplin soruşturması başlattı. Müdürlükten yapılan açıklama şu şekilde:

“Sosyal medyada yer alan “Bartın Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde vatandaşlar tarafından çekilen görüntüler tepki çekti” başlıklı haberler üzerine İl Müdürlüğümüz tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Görevi başındaki çalışanın, işiyle ilgisi olmayan internet sitelerine girmesi uygun değildir. İlgili personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Hastane hizmetlerinde kullanılan bilgisayarların maksadı dışında kullanılmaması için de gerekli tedbirler alınmıştır.”

Yorumlar (0)