Açık havada sosyal mesafeli ilk cuma namazı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Mart ayından beri kapalı olan camilere bugün adım atıldı. Cuma namazları, önlemler dâhilinde kılınmaya başlandı.

YAŞAM 29.05.2020, 13:15 29.05.2020, 14:20
Açık havada sosyal mesafeli ilk cuma namazı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında 16 Mart günü cemaat ile cuma ve vakit namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda 29 Mayıs Cuma gününden itibaren öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaat ile kılınabileceği ifade edilmişti. 

Cemaat bugün camiye kavuştu. Cuma namazından önce 1003 kurban kesimi yapıldı. 

Belirlenen koşullarla beraber cuma namazını kılmak isteyen kişiler, camilere gitti.

Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen kurallar ise şöyle:

Camilerde cemaatle beraber öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak. Camiler, diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyen kişiler için açık olacak.

Hava koşullarına öğle ve ikindi namazları, öncelik cami avlusu olmak üzere cami içinde de kılınabilecek. Cuma namazları da cami dışında eda edilebilecek.

Cami ve mescitlerin tüm bölümleri her gün mutlaka temizlenecek ve el temasının fazla olduğu yerler de dezenfektan maddeler ile silinecek.

Kapı ve pencerelerle havalandırma yapılacak. Klima ve havalandırma sistemleri kesinlikle kullanılmayacak. 

Şadırvan, abdesthane ile tuvaletler kapalı olacak. Cemaatle ya da bireysel namaz kılacak vatandaşların maske takmaları gerekecek.

Rahle, tespih, ayakkabı çekeceği ve benzeri eşyalar kesinlikle bulundurulmayacak. 

Cami ve mescitlere yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınacak önlemleri içeren uyarıcı afişler yerleştirilecek.  

Yorumlar (0)