Acı bal yiyince fenalaşmıştı… Sevimli ayının yeni ismi açıklandı

Düzce’de acı bal yiyince krize giren, ardından da tedavi altına alınan sevimli ayının yeni ismi belli oldu. 

YAŞAM 12.08.2022, 16:00 15.08.2022, 09:45
Acı bal yiyince fenalaşmıştı… Sevimli ayının yeni ismi açıklandı

Düzce’de acı bal yiyerek fenalaşan bir ayı, kısa sürede sosyal medyanın gündemi haline geldi. Yapılan araştırmada ayının yalnızca baldan değil, aynı zamanda arı saldırısı sebebiyle de fenalaştığı tespit edildi. Sevimli hayvanın yeni ismini ise Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı. 

Arıların da soktuğu ortaya çıktı

Boz ayının ‘orman gülü’ isimli bir bitkinin balını yediği açıklanırken, bu balın hayvanı sersemlettiği ve kısa süreli krize soktuğu belirlendi. Kısa sürede ekipler tarafından tedavi altına alınan yavru ayının uzun süredir aç kaldığı için ballara saldırdığı anlaşıldı. Olayın yaşandığı köyde parçalanan bal petekleri de dikkat çekti. 

3 kilodan fazla bal yedi

3 kiloyu aşkın balı yiyen boz ayının bu sırada arıların saldırısına uğradığı ortaya çıktı. Arıların peş peşe sokması sonrası şoka giren ayı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi altına alındı. 6 aylık olduğu açıklanan dişi ayının tedavi süreci devam ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı da sevimli canlının yeni adını açıkladı. 

Yeni adı ‘Balkız’ olarak açıklandı

1-2 gün içerisinde yeniden doğaya bırakılması planlanan boz ayının yeni ismi ‘Balkız’ olarak duyuruldu. Tedavi süreci sebebiyle kendisine özel olarak doğal yaşam alanı oluşturulan ayı, sık sık sebze ve meyve ile beslenerek eski gücünü kazanmaya çalışıyor. 

Yorumlar (0)