Acemi kasaplar yine iş başında!

Kurban Bayramı'nın ilk gününde acemi kasaplar, acil servislere akın etti. 

YAŞAM 31.07.2020, 10:27 31.07.2020, 15:52
Acemi kasaplar yine iş başında!

Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü...

Acemi kasaplar, her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu sene de iş başında... Acil servisler, acemi kasaplarla doldu taştı.

Kahramanmaraş'ta kurbanlık hayvanları kesmek isterken kendisini yaralamayı başaran birçok kişi, hastanelere koştu.  Kurban Bayramı namazından sonra kesime başlayan 23 vatandaş, kesici aletler veya kurbanlık hayvanların darbeleri neticesinde yaralandı. 

Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavi edildikleri ve sağlık durumlarının ciddi olmadığı bildirildi.  Acemi kasapların bazılarının Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne geldikleri ve kendilerini bacaklarından, kollarından veya parmaklarından yaraladıkları fark edildi. 

Hastaneye ambulanslarla taşınan acemi kasaplardan bazılarının kurbanlık hayvanları kesmeye başlamadan önce yaralandıkları, bazılarının ise diğer kişilerin bıçak darbeleri nedeniyle yaralandıkları belirtildi. 

Hemen gerekli müdahalede bulunulan yaralıların, kısa süre içerisinde hastaneden taburcu oldukları görüldü. 

Sadece Kahramanmaraş'ta değil, Kocaeli de acemi kasaplar var. Kentte kurbanlık hayvan keserken yaralanan kişiler, hastanelerde tedavi altına alındı. 

Kayseri'de de Kurban Bayramı namazını kılan vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarını kesmek üzerine daha önceden belirlenen kesim bölgelerine gitti. 

Bazı kişilerin kurbanlık hayvanları keserken kendi bacaklarını ve kollarını yaraladıkları, bazılarının da kurbanlık hayvanların darbeleri neticesinde yaralandıkları fark edildi. 

Acemi kasapların Kayseri Devlet Hastanesi'ne gittikleri ve orada kendilerine müdahalede edildiği görüldü.  

Yorumlar (0)