Aç kalan ayı tesise girdi, buzdolabını devirdi!

Trabzon'da aç kalan boz ayı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde Sazalan Yaylası'nda kapatılan alabalık tesislerine dadandı. Ayının, tesiste bulunan buzdolabını da devirerek karnını doyurmaya çalıştığı görüldü. 

YAŞAM 02.05.2020, 11:26 02.05.2020, 11:33
Aç kalan ayı tesise girdi, buzdolabını devirdi!

Trabzon'un Sazalan Yaylası'nda bir boz ayı, Cemil Arslan'a ait alabalık tesislerine dadandı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri nedeniyle en sakin günlerini geçiren yaylada, çöp konteynerlerini devirerek yiyecek bulmaya çalışan ayı, tesisin kapısını kırarak içeri girdi.

Tesiste bulunan buzdolabını da devirdiği fark edilen ayı, karnını doyurmaya çalıştı. Güvenlik kamerasına görüntülerinde, ayının pençeleriyle işletmenin penceresini açtığını, daha sonra buzdolabını devirdiği, dolapta istediğini bulamayınca da mutfakta bulunan sıvı zeytinyağını içerek bölgeyi terk ettiği fark edildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde işletmelerinin kapalı olduğunu kaydeden Cemil Arslan, ayıları çok sevdiklerini söyledi. 

"Bizim işletmemize de misafir olmuş"

Arslan, "Koronavirüs nedeniyle şu an işletmemiz kapalı. Bundan dolayı insanlar buraya gelmiyor. Ayılar da aç kaldığı için mesire alanlarına gelip yemek arıyorlar. Bizim işletmemize de misafir olmuş ayı. Kapıyı kırıp içeri girmiş." dedi. 

"Kapıyı kırmadan gelse yiyeceğini veririm"

Fazla zarara uğramadığını belirten Arslan, "Olsa da önemli değil çünkü çok sevimli bir hayvan onları seviyoruz. İnşallah salgın biter ve işletmelerimizi yeniden açarız. Burada çevredeki evlerden de ayılar yiyecek arıyor, çok izlerine rastladım. Ayılarla bir nevi komşu olarak yaşıyoruz. Sevimli bir hayvan; inanın her zaman gelmesini isterim, yalnız kapıyı kırmadan gelse yiyeceğini veririm. Hatta balık da getiririm ona sorun değil. Onları seviyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)