'Abi gelin, oyun var' diyerek polisleri çağırdılar 228 bin TL ceza yediler

Emniyet ekiplerinin, kumar oynandığı tespit edilen kıraathanelere gerçekleştirdiği baskınlar sonucunda 4 kıraathanede tespit edilen 66 kişiye 228 bin 954 lira para cezası verildi.

YAŞAM 26.04.2021, 11:56 27.04.2021, 10:48
'Abi gelin, oyun var' diyerek polisleri çağırdılar 228 bin TL ceza yediler

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda kumar oynandığı tespit edilen mekânlara baskın düzenledi.

“Abi gelin, oyun var”

Emniyet ekipleri, sokağa çıkma yasağını ve Kovid-19 tedbirlerini ihlal eden kişilere yönelik İstanbul’un Kağıthane ilçesindeki kıraathanelere operasyon düzenledi. Kıraathanelere yapılan baskınlar sonucunda kuralları ihlal ettiği belirlenen 4 kıraathanede 66 şahsa 228 bin 054 lira para cezası verildi. Şahısların ise sivil polisleri kıraathaneye “Abi gelin oyun var” sözleriyle çağırdıkları belirtildi. Baskın sonrası ruhsatsız olduğu tespit edilen 4 mekânın mühürlendiği açıklandı.

Kıraathanelerde kumar oynayan kişilerin, maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarını dikkate almaması da dikkatleri çekti.

Polislerin girdiği mekânda içeride 8 kişinin olduğu, bir masa etrafında dört kişinin ise kumar oynadığı belirlendi. Masada ise 550 TL kumar parası ile kumar malzemeleri muhafaza altına alındı. Yasa dışı kumar oynadığı belirlenen dört kişi gözaltına alınırken 8 kişiye de idari para cezası uygulandı.

66 kişiye 228 bin 954 lira ceza 

Ayrıca Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Merkez Mahallesi, Harmantepe Mahallesi, Gürsel Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi’nde denetleme faaliyeti gerçekleştirirken sokağa çıkma yasağını, sosyal mesafe, temizlik ve maske kurallarını ihlal ettiği belirlenen 66 kişiye toplamda 228 bin 954 lira idari para cezası verildi. 

Yorumlar (0)