ABD'de Muhammed ismi ilk 10'da

ABD'de bir araştırma firmasının elde ettiği verilere göre, Muhammed ismi ülkede bu yıl doğan bebeklere verilen isimler arasında ilk 10'da yer alıyor.

YAŞAM 06.12.2019, 09:55
ABD'de Muhammed ismi ilk 10'da

"BabyCenter" isimli araştırma şirketi, ABD'de bu yılın en popüler isimlerini belirlediği araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

ABD'deki Müslüman olmayan ailelerin çocuklarına isim verme konusunda çok daha geniş bir seçeneğe sahip olduğu söylenen raporda, ABD'de yaşayan Müslümanların ise geleneksel olarak çocuklarına İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in adını vermeyi sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklanan raporda, 2000'li yıllarda 620'nci sırada bulunan Muhammed isminin, 2019'da 345'inci sıraya yükseldiği aktarılırken bu rakamın, söz konusu adın farklı kullanımlarının da eklenmesiyle daha da yükseleceğine vurgu yapıldı.

İlk 10'a girdi

2019 yılında bebeklere verilen isimlerin ilk 10 sıralamasında birinci sırayı Liam isminin aldığı belirtilen raporda, sırasıyla Jackson, Noah, Aiden, Grayson, Caden, Lucas, Elijah, Oliver ve Muhammed isimlerinin listede bulunduğu belirtildi.

Kız bebeklere verilen isimlerde sıralama...

Araştırma sonucu olarak açıklanan raporda, kız çocuklarına verilen isimlerle ilgili veriler de yer aldı.

Müslüman isimlerinden biri olan Aliye'nin ise ABD'de kız çocuklarına verilen adlar arasında ilk 10'a girdiği açıklandı.

Rapora göre listede birinci sıradaki Sophia ismini sırasıyla Olivia, Emma, Ava, Aria, Isabella, Amelia, Mia, Riley ve Aliye isimleri izledi.

Yorumlar (0)