AB, bizi artık sarımsağımızla da biliyor: Taşköprü sarımsağı, "coğrafi işaret" unvanı aldı 

Ülkemizin önemli ürünlerinden olan Taşköprü sarımsağı, dünya genelinde “Türkiye’nin coğrafi işareti” olarak bilinirken AB de bunu onayladı. 

YAŞAM 17.04.2021, 09:37 18.04.2021, 10:04
AB, bizi artık sarımsağımızla da biliyor: Taşköprü sarımsağı, "coğrafi işaret" unvanı aldı 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Kastamonu Valiliği tarafından “coğrafi işaret” unvanı almak için AB’ye yapılan başvuru, AB tarafından bir süredir askıya alınmıştı.

AB, aralık ayında kendi gazetesi içinde yayınladığı bu haberi onaylamamış, bu zamana kadar bekletmişti. Askıya alınan unvan için olumlu bir sonuca varıldığını Tarım ve Orman Bakanı duyurdu.



Sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu

Bakan Pakdemirli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Taşköprü sarımsağının “tescillendiğini” duyurdu. Taşköprü’nün ünlü “beyaz altınının” AB tarafından coğrafi işaret olarak belirlendiğini açıkladı. Bu durumda emeği geçen herkesi ise tebrik etti.

Taşköprü Belediye Başkanı da girişimlerinin sonucunu aldıkları için memnun olduklarını belirterek büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Başkan, “Yılda 20 bin ton kadar sarımsak üretiyoruz. Daha fazla sarımsak üretmek için alanlar açmaya başladık. Şu anda 4 bin çiftçi, sarımsak ile geçimini sağlıyor.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)