98 yaşında koronavirüsü yenen Hakkı amcadan gençlere 4 tavsiye...

Konya'da yaşayan 98 yaşındaki Hakkı Aslan, yakalandığı koronavirüsü sağlıklı bir şekilde atlattı. Bu yaşta dahi kimseye ihtiyacı olmadığını söyleyen Hakkı Aslan, gençlere sağlıklı yaşam için 4 önemli tavsiyede bulundu.

YAŞAM 06.01.2021, 14:26 07.01.2021, 10:39
98 yaşında koronavirüsü yenen Hakkı amcadan gençlere 4 tavsiye...

Konya'da yaşamını sürdüren 6 çocuk ve 22 torun sahibi Cumhuriyetin ilanıyla yaşı eşit olan Hakkı Aslan, 3 çocuğuyla beraber yakalanmış olduğu koronavirüsü yendi.

Konya Karatay'da yaşayan ve eşini 2 sene önce kaybeden 98 yaşında olan Hakkı Aslan, yanında kalan 72, 60 ve 65 yaşındaki çocuklarıyla beraber öksürük ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye müracaat etti. Korona testinin sonucunun pozitif çıkmasının ardından 10 gün boyunca tedavi gören Hakkı Aslan, kısa bir sürede koronayı yendi. Hakkı Aslan, hastaneden taburcu olarak yaşıtlarının aksine kısıtlama dışı günlerde araç kullanıyor, düzenli yemeğini yiyor ve otomobil kullanıyor.

"Daha kimseye ihtiyacım yok, 98 yaşındayım"

Hakkı Aslan, virüsün kendisine iştahsızlık, halsizlik ve hafif bir nefes daralması yaşattığını söyleyerek, "Beni hastaneye götürdüler. Virüs olduğumu söylemediler. Acil olarak hastaneye yatırdılar beni. Oğlumu, büyük kızımı ve küçük kızımı da hastaneye yatırdılar. Doktorumuz tedavi etti. 10-12 gün yatmanın ardından bir şey olmadı çok şükür. Şu anda 98 yaşındayım ve kimseye ihtiyacım yok. Gezip tozuyorum, yiyip içiyorum. Sağlığımı dört şeye borçluyum.

İlki, yaşlanmayı kabul etmedim. İkincisi karamsarlığı kabul etmiyorum. Üçüncüsü maddiyata esir düşmeyeceksin. Dördüncüsü ise hanımın iyi olacak o zaman yaşlanmazsın." şeklinde konuştu.

"Arabaya binip gezerim"

Her şeyi yediğini ve yemek seçmediğini söyleyen Hakkı Aslan, "Izgara türündeki şeyleri çok severim. Dağa gitmeyi, ormanı ve hayvanları çok severim. Bu yaştayım hiç kimseye ihtiyacım yok fakat çocuklarım beni gece gündüz yalnız bırakmıyor. Yalnız kalsam bile kendi işimi kendim görüyorum. Aşağıya inip arabaya binip geziyorum. Elimden aldılar arabanın anahtarlarını ama kendi aracıma binip kaçıyorum kimi zaman. İdare ediyoruz yani. Şükür bir sıkıntım yok. Ağrıyan beni rahatsız eden herhangi bir yerim yok, çok iyiyim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)