9 yıl sonra cesetleri bulunan 2 kardeş, yasak aşk kurbanı

Ankara’da, 9 yılın ardından cesetleri hobi bahçesine gömülmüş bir şekilde bulunan 2 kardeş Ö.Ç.B.K ile O.B.K.’nin, annesi F.G. ile erkek arkadaşı İ.T. ve onun oğlu A.T. tarafından öldürüldüğü belirlendi. Cinayetin, İ.T. ile  F.G. arasında yaşanan yasak aşkın ortaya çıkmaması için gerçekleştirildiği tespit edildi.

YAŞAM 11.10.2021, 17:50 12.10.2021, 10:44
9 yıl sonra cesetleri bulunan 2 kardeş, yasak aşk kurbanı

2011’den beri Ankara’da kayıp olan ve aranan O.B.K. ile 2013’ten beri haber alınamayan kardeşi Ö.Ç.B.K.’nin, bulunamamasından sonra 2 kardeşin öldürülme ihtimalini göz önünde bulunduran Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından kurulan özel ekiplerce olayın aydınlatılması için inceleme başlatıldı.

Yasak aşk cinayetine kurban gittiler

Olayı derinleştiren ve 2010’dan beri bütün kayıtları araştıran ekipler, cinayeti, kardeşlerin annesi F.G. ile erkek arkadaşı İ.T. ile oğlu A.T.’nin işleyebileceği konusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Üç kişiyi yakın takibe alan polis ekipleri, F.G. ile İ.T.’nin 2009’da Ayaş ilçesinde bulunan hobi bahçelerinden arsa aldığını ancak üstünden çok fazla zaman geçmeden ederinin altında sattığını belirledi. Söz konusu şahısları fiziki ve teknik takibe alan polis ekipleri, kendi aralarında şahısların yapmış olduğu telefon görüşmelerinde şifreli bir biçimde hobi bahçesinden söz ettiklerini tespit ederek bu bahçelerden kılık değiştirme yoluyla ev kiraladı. Bahçesine gelen İ.T.’ye yardım bahanesiyle komşuluk bağlantılarını geliştiren Cinayet Büro’ya bağlı ekipler, yasak aşk cinayeti olup olmasının tespiti üzerine gizlice İ.T.’nin bahçesinde ceset arama faaliyeti gerçekleştirdi. Diğer şüpheli A.T.’nin ise Kütahya’ya taşındığını öğrenen ekipler, telefon takibine takılmamak adına şüphelinin devamlı olarak farklı hatlardan görüşmeler yaptığını belirledi.

Suçlarını itiraf ettiler 

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kütahya ve Ankara illerinde düzenledikleri operasyonla şüphelileri yakaladı. Emniyette ifadeleri alınan ve suçlarını itiraf eden zanlılardan biri olan İ.T., 2010’da piknik yapma gerekçesiyle O.B.K.’yi hobi bahçesine götürdüğünü ve başından pompalı tüfekle vurarak katlettiğini, daha sonra ise cesedi cinayetin işlenmiş olduğu hobi bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Zanlılar, olaydan sonra 1 yıl geçmesi sebebiyle ağabeyinin nerede olduğunu sorgulayan kardeş Ö.Ç.B.K.’nin, annesi F.G. tarafından uyku hapı verildiği, daha sonra A.T. ile İ.T. tarafından inşaat demiriyle başına vurarak katlettiklerini ve aynı bahçeye gömdüklerini itiraf etti. Söz konusu hobi bahçesindeki kazı çalışmalarında 2 gence ait olduğu tespit edilen kemik parçalarının ortaya çıktığı, diğer cinayetin işlendiği oda ile 22 ayrı alanda gerçekleştirilen çalışmalarda katledilen 2 gence ait izlerin bulunduğu ifade edildi. 

Film gibi operasyon 

Bir yıl önceden zanlıları yakalamak için çalışmalara başlayan ve faili meçhul cinayetleri aydınlatma konusunda uzman polis ekipleri tarafından şüphelilerin suçlarını itiraf etmeleri adına geçtikleri yerlere kayıp gençlerin resimlerini yerleştirdikleri, komşu olarak yanlarına sızıp güvenlerini kazanarak psikolojik yöntemler gerçekleştirdikleri belirtildi.

Yorumlar (0)