9 yaşında bir çocuk mu yoksa 22 yaşında bir sosyopat mı?

Bir çocuk yerine sosyopat bir yetişkin cüce olmakla suçlanan Ukraynalı "yetim", ilk önce mahkemeye verildi sonra da terk edildi.

YAŞAM 06.11.2019, 12:55 08.11.2019, 10:54
9 yaşında bir çocuk mu yoksa 22 yaşında bir sosyopat mı?

Bir korku filminde yaşanabilecek bütün unsurlar bu haberde var: masum bir çift, sadece küçük ve sevimli  bir çocuk gibi görünen kimsesiz çocuğu evlat edinir sonra da onun rol yapan  yetişkin bir sosyopat olduğunu keşfeder. Bu tanıdık geliyorsa, sebebi, 2009 yılında vizyona giren “Orphan (Yetim)” korku filminin neredeyse aynısı olmasıdır. Bu filmde evlat edinen çocuğun da 33 yaşında olduğu ortaya çıkıyordu ve ailesini öldürmeye çalışıyordu.

Ailelerini genişletme fikri onları mutlu ediyordu

Kristine Barnett ve eski kocası Michael, 2010 yılında Florida'da Natalia Grace'i evlat edinmeye karar verdi ve onlara Natalia’nn sekiz yaşında olduğu söylendi. Küçük kız iki yıl önce Ukrayna'dan ABD'ye gelmişti ama bir doğum belgesi yoktu. Ailelerini genişletme ihtimalinden memnun olan çift, kızın tam yaşını öğrenmek için birkaç doktoru ziyaret etti. Başlangıçta sekiz ila on yaş arasında olduğu tespit edildi, ancak spondiloepifizeal displazi, cücelik ile sonuçlanan nadir bir kemik büyüme bozukluğu, yüzünden tam olarak anlaşılamadı.

Daha büyük olduğundan şüphelendiler

Ancak Natalia Barnett, kısa bir süre sonra “regl dönemlerini” saklamak ve aile üyelerini öldürmekle tehdit etmek gibi garip ve şiddetli davranışlar sergilemeye başladı. Barnettlar sonuç olarak Natalia'nın düşündüklerinden daha büyük olduğundan şüphelenmeye başladı ve doktorlarla kemik yoğunluğu testleri yapmak için temasa geçti. Bu da Natalia'nın en az 14 ya da daha büyük olduğunu ortaya çıkardı. Ailenin hekimi, Dr. Andrew McLaren, 2012'de Natalia'nın 2003 olarak belirlenen doğum yılının açıkça yanlış olduğunu ve herkesi bir çocuk olduğuna inanmaya çalıştığını belirten bir mektup yazdı.

Onu terk ettiler

Barnettlar, 2013 yılında Natalia için Lafayette, North Carolina’da bir daire kiraladı ve onu orada bıraktı. Kanada'ya taşındılar ve Natalie ile her türlü teması kestiler. Çift, o zamandan beri evlatlık kızlarını terk ettiği için suçlandı. Ancak Kristine Barnett, Natalia'nın sadece tam teşekküllü bir yetişkin değil, aynı zamanda tehlikeli bir sosyopat olduğu konusunda da ısrarlı.

45 yaşındaki anne, ebeveynlikte zorlanmaya pek de yabancı değil. Oğlu Jake’e otizm teşhisi konuldu ve kimseyle sosyal anlamda iletişim kuramayacağı düşünülüyordu. Ancak Jake, sadece konuşmakla kalmayıp 12 yaşında Purdue Üniversitesine başladı ve çeşitli akademik makaleler de yazdı.

Aynı bir yetişkin gibiydi

Natalia'nın bir çocuğa yakışmayan eğilimleri ve davranışları olduğu söyleniyordu. Kristine Barnett, kızın regl olduğunu gizlemek için kanlı kıyafetleri çöpe attığını iddia etti ve dişleri aynı yetişkinlerin dişleri gibi olduğunu da söyledi.

Öldürmekle tehdit etti

Ayrıca Natalia'nın aileyi uykusunda bıçaklamakla tehdit ettiğini ve Barnett'in kahvesine çamaşır suyu döktüğünü iddia etti. Kristine Bannett,” Natalie, bizi öldürmek sonra battaniyeye sarmak ve arka bahçeye gömmek istediğini söyleyen ifadeler kullanıyordu ve bu konuda resimler çiziyordu." dedi. "Gecenin bir yarısı insanların üzerinde duruyordu. Uyuyamıyorduk. Tüm keskin nesneleri gizlemek zorunda kaldık.”

Natalia'ya daha sonra yetişkinlerde görülen psikolojik bir hastalık teşhisi kondu. Kızın 2012'de onu evlatlık alan annesini elektrikli bir çite doğruittiği bildirildiğinde, resmi olarak devlet tarafından işletilen bir psikiyatri birimine yerleştirildi. 

Yaşını itiraf etti

Ocak 2012'de bir terapist, kızın 18 olduğunu itiraf ettiğini söyledi. Haziran 2012'de, Indianapolis'teki Larue Carter Hastanesi'ndeki personel, Natalia'nın onlara aile üyelerini nasıl öldürmeye çalıştığını söylediğini anlattı.

Aynı yıl, Barnettlar, harekete geçmeye karar verdi. Natalia’nın yasal yaşını mahkeme tarafından 22’ye “düzeltmeyi” başardılar, böylece yetişkin olarak ihtiyaç duyduğu psikiyatrik bakımı alabilirdi ve aileden uzak tutulabilirdi.Kristine, Michael ve oğulları Jake, sonraki yaz Kanada'ya taşınırken, Natalia Barnett Temmuz ayında Lafayette'de kiralık bir dairede kaldı. Bir bağımlıyı ihmal etmekle suçlandılar ayrıca bir çocuğu terk edip gittikleri için tepki topladılar.

İlk defa konuştu

Geçen hafta, ilk kez kamuoyuna konuşan Natalia, iddiaları reddetti ve aslında 16 yaşında olduğu konusunda ısrar etti- 30 yaşında bir kadın değil. "Bu hiç de doğru değil," dedi Dr. Phil’e. "Sadece insanların benim tarafımı duymasını istiyorum." Röportajın tamamı kısa bir süre sonra yayınlanacak.

Yorumlar (0)