9 il için sel uyarısı

Marmara, Karadeniz bölgeleri ile Ege ve İç Anadolu'nun kuzeyi sabah saatlerinde sağanak yağışlı olacak. Öğleden sonra ise yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri için sel ve su baskını uyarısı yapıldı.

YAŞAM 24.06.2020, 10:04
9 il için sel uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’nin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Çankırı, Yozgat, Sivas, Ardahan ve Artvin çevreleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar; İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Bartın, Zonguldak, Düzce, Kastamonu ve Karabük çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarında ise ciddi bir değişiklik olmayacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgâr

Rüzgâr genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan bölgelerde ise yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağışa dikkat!

Yağışlar, İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Zonguldak, Sakarya, Bartın, Düzce, Kastamonu ve Karabük çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Bu yüzden olumsuzluklar da bekleniyor ve dikkatli olunması isteniyor.

İllerde hava

İSTANBUL °C, 27°C
İstabul’da hava parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olacak.

ANKARA °C, 27°C
Ankara’da hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak.

İZMİR °C, 29°C
İzmir’de hava parçalı bulutlu olacak.

ANTALYA °C, 28°C
Antalya’da havanın parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 24°C
Zonguldak’ta havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olacak.

TRABZON °C, 27°C
Trabzon’da havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 28°C
Erzurum’da hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak.

DİYARBAKIR °C, 37°C
Diyarbakır’da havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Yorumlar (0)